dilluns, 14 d’octubre de 2013

El Pallars JussàEl Tren dels Llacs es un tren turístic d’època que us transportarà des de l’estació de Lleida fins a la Pobla de Segur al llarg d'espectaculars paisatges. El tren es pot agafar a l’estació de Lleida o bé a l’estació de Balaguer. Recomanem ser a les 10,30 h a la estació de Lleida perquè el grup de teatre i animació La Cremallera us donarà la benvinguda. A Balaguer es realitza una degustació de coca de recapte, entre d’altres activitats.

La via transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer. Ho fa per una via única en un itinerari planer fins que arriba a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa, que l’acompanyarà, entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada. Per arribar fins allà, el tren haurà hagut de superar un total de 41 túnels i 31 ponts.

Lloc: Estació de Lleida, o bé a l’estació de Balaguer.
Dates: A partir del 27 d’abril, cada dissabte.
Recomanat per totes les edats

I a la Pobla de Segur… 
Casa Mauri és un palauet i residència modernista construït amb els materials i la decoració propis d’aquest estil però amb la singularitat de la llunyania. En tot l’edifici hi ha una presència del món natural i una asimetria que accentua el dinamisme de la construcció. Casa Mauri recupera els oficis artesans integrant a l’arquitectura les arts aplicades: mosaics, vitralls i forja. Els mosaics són realitzats per Lluís Bru, autor dels mosaics del Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, entre d’altres. Actualment Casa Mauri és la seu de l’Ajuntament i a l’antic garatge hi ha l’Oficina de Turisme. El complex disposa d’uns jardins de l’època.

Per dinar es pot anar a la font de la Figuereta i Moreres on hi ha zones recreatives que segueixen el riu Noguera Pallaresa a l'entrada i sortida del congost de Collegats, amb àrea de pícnic amb fonts, taules i bancs de fusta.

I després, abans que surti el tren cap a Lleida…
Visita a les instal·lacions de l'antic molí d'oli de Sant Josep, de la Pobla de Segur. Aquest molí disposa de tota la maquinària que s'utilitzava antigament per elaborar l’oli. A la planta inferior hi ha els arxius fotogràfics i documentals de la vila. L’escultura de sant Josep de la façana és obra de l'escultor Josep Llimona. Pel que fa a la casa Mauri, és un palauet modernista, que integra materials i una decoració que entronquen amb aquest estil. Els mosaics són obra de Lluís Bru. El complex disposa d'uns jardins de l'època.

Visites concertades a:
Tel. 973681518

Cap comentari :

Publica un comentari