dijous, 31 d’octubre de 2013

L'Anoia


El NEAN - Parc Prehistòric de Capellades és una àrea amb un alt valor geològic i paisatgístic, així com també de gran vàlua històrica per la presència d’una vintena de jaciments arqueològics de diverses èpoques.

La Cinglera del Capelló és una plataforma de travertí, d’aproximadament un quilòmetre de llargada i uns 35 m d’alçària, sobre la qual s’asseu la vila de Capellades. El creixement continu va formar cornises, balmes i coves que en períodes d’estiatge eren ocupats per grups prehistòrics per establir-hi els seus campaments. D’aquesta manera, al valor patrimonial natural d’aquest espai s’hi afegeix un singular valor patrimonial.
La visita al Parc Prehistòric de Capellades consta de les parts següents: exposició temàtica introductòria, audiovisual sobre els neandertals de l’Abric Romaní, explicació i visualització del jaciment i taller de tir amb arc.
Obert els diumenges d'11 a 14 h
Visites guiades a les 11.15 h i 12.45 h
Per a informació i reserves: tel. 938012850 (Museu Molí Paperer de Capellades)

A Capellades mateix, l’objectiu de la nostra visita està situat en un antic molí del segle XVIII, anomenat Molí de la Vila on trobarem el Museu Molí Paperer. Al costat hi ha la Bassa, font natural d’on brolla un munt de litres diaris d’aigua utilitzada per al funcionament dels molins paperers de la zona. Gràcies a l’abundància hídrica, Capellades i el seu entorn van constituir un dels centres paperers més importants durant els segles XVIII i XIX. El paper d’aquesta zona, en especial el paper de barba i el paper de fumar, es venia a gran part del mercat espanyol i a les colònies d’Amèrica.
Per als visitants que vénen en família, el museu ofereix l'exposició permanent sobre el paper i la seva història, i una visita al soterrani amb tota la màquinaria en funcionament, on es pot veure el treball dels artesans.
La visita guiada ens introdueix en la història del paper, el paper a l'Orient, els molins paperers a Catalunya, etcètera. Al soterrani es mostra el procés d'elaboració del paper fet amb la maquinària i l'utillatge propis d'un molí del segle XVIII.
Tots els membres de la família podran fabricar el seu propi full de paper!
Lloc: Pau Casals, 10. Capellades
Tel. i Fax 93 801 28 50  Correu electrònic
Dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.30 h
Tots els dies del mes d’agost, de 10 a 14 h

Per dinar, anirem a menjar a un parc natural que queda a prop. Els petits gaudiran de la naturalesa, pujant pertot arreu, i els grans estaran tranquils perquè no hi ha res que es pugui trencar!

Cap comentari :

Publica un comentari