dijous, 17 d’octubre de 2013

MinimúsicaMinimúsica és un somni fet realitat. Una prova pilot que ja fa més de sis anys que dura i creix cada dia.


Per Núria Muntaner
Neix de les ganes d'aportar alguna cosa, per petita que sigui, a l'educació musical dels més petits. Sentia com una injustícia que ells no poguessin gaudir dels mateixos grups i el mateix tipus de música que jo com a adulta podia seguir cada cap de setmana. Per què havien de quedar-se tancats en un món petit on només hi vivien cançons tradicionals i música clàssica? Que eren només aquests gèneres els que estimulaven el cervell dels infants?

Aquests anys de trajectòria ens han demostrat que els nens volen, poden i han d'escoltar música de tota mena. Pop, rock, folk, jazz, flamenc, rumba, soul... Ja hem vist com els ballen, els canten i els senten. Les seves ments, afortunadament més obertes que les de molts adults, són poroses com esponges que xuclen per després poder donar, per poder créixer amb una experiència musical àmplia i rica que els ajudarà a desenvolupar altres habilitats.

El fet de compartir els concerts en família reforça el vincle familiar i ofereix una possibilitat d'oci educatiu per a tots. Els pares i les mares se senten bé perquè els seus fills s'estan alimentant culturalment com ells també ho fan (amb art de qualitat i actual) i també perquè ells poden seguir disfrutant dels seus grups preferits en horari matinal, compatible per a tots.

En els nostres espectacles, els músics componen cançons sobre un tema en concret que els proposem. Aquesta és l’única adaptació, doncs, que els demanem. I així podem treballar temes que ens semblen interessants i que ens permeten arribar als valors que volem transmetre. Parlar dels aliments, per exemple, per treure conclusions a través de les cançons, com ara que cal menjar variat i no abusar dels dolços o que les coses cuinades a casa sempre són millors que les de paquet.

Ja tenim tres discos a la col·lecció Temàtica Minimúsica: el primer volum està dedicat als aliments; el segon, als transports, i el tercer, als animals. Ara mateix estem preparant el quart, que el dedicarem a l'escola i els drets dels infants, en col·laboració amb Amnistia Internacional. Un nou projecte que ens il·lusiona molt i en què comptem amb músics importants de tot l'Estat.

Si voleu saber més sobre nosaltres, entreu a www.minimusica.tv i trobareu un espai on jugar amb la música, on llegir petites històries, on veure vídeos de les nostres cançons, on estar informats d'activitats culturals familiars interessants, participar en concursos, etcètera. Volem que la família Mini creixi. Ens ajudes?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada