dijous, 28 de novembre de 2013

El Pla d'Urgell

MUSEU DELS VESTITS DE PAPER
Entre les singularitats de Mollerussa, potser la més coneguda és el Concurs de Vestits de Paper, que s’hi celebra des de fa 46 anys. El museu és fruit de tots els participants d’aquest concurs, perquè és gràcies a ells que avui hi ha més de vuitanta vestits exposats. Un dels principals objectius del museu és precisament donar a conèixer aquesta forma de creació, de disseny, de treball, perquè fins que no es veu un vestit de paper no es pot ser conscient de tot l’esforç, tot el temps i tota la il·lusió que calen per fer-lo. El nombre de vestits va  creixent cada any perquè el museu es queda els vestits premiats i les donacions que fan les modistes. Benvinguts al fantàstic món del paper!
C. Ferrer i Busquets, 90-92. Mollerussa
Horari: Dissabtes, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenges, de 10 a 15 h
Més informació


Per dinar, ens podem desplaçar fins al lloc que us suggerim en la proposta següent, l’estany d’Ivars i Vila-sana, ja que allà trobarem una zona de pícnic molt agradable i envoltada de natura.

L’ESTANY D’IVARS I VILA-SANA
Es tracta de l'estany interior de Catalunya més gran, amb una important diversitat biològica. Actualment forma una llacuna d'aigua dolça provinent del canal d'Urgell. La profunditat és molt baixa (menys d’1 m) en bona part del seu perímetre i la màxima no arriba als 4 m. A l'estany s'hi van recrear illes de diferents formes, pendents, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció. L’estany es pot visitar per lliure o en visites guiades. L’itinerari, de gairebé 3 km, es pot fer a peu o en bicicleta i inclou miradors i àrees de descans. Els caps de setmana i festius podeu fer la passejada en barca de rem. També s’hi ofereixen tallers: sobre insectes, astronomia o ratpenats.
Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana
Prat de la Riba, 1. Mollerussa
Més informació


Cap comentari :

Publica un comentari