dilluns, 25 de novembre de 2013

La Cerdanya

Aquesta comarca ofereix un ric ventall de possibilitats d’oci. Però no s’ha d’oblidar que malgrat ser el turisme una de les principals activitats econòmiques en l’actualitat, la ramaderia i el conreu de cereals i farratges han estat les activitats seculars dels seus habitants.

 

UN RIU D’OCELLS
Una passejada guiada única per descobrir els diferents ocells que es poden trobar a l’entorn del riu Segre. Lúdica, divertida i pedagògica. La ruta es fa en Burricleta i a les parades, amb l’ajuda de telescopi i prismàtics, veurem tots aquells ocells que a cop d’ull ens passen desapercebuts. El centre Burricleta Alt Urgell Cerdanya, juntament amb l'empresa Aubèrria, ofereixen la possibilitat de portar a terme una visita guiada per un expert en ornitologia, desplaçant-se pel marge del riu Segre amb Burricleta. La bicicleta elèctrica és un vehicle silenciós que permet desenvolupar l'activitat sense fer soroll. Gràcies al ritme tranquil que t'ofereix la bicicleta elèctrica, podràs recórrer llargues distàncies sense esforç i posar en pràctica una actitud contemplativa, ja que totes les rutes discorren per paratges extraordinaris, fugint de l'asfalt i la densificació humana.
Burricleta
Av. Garriga i Massó, 15. La Seu d’Urgell
973 109 004 / 673 967 506
Més informació

Per dinar: La cuina de la Cerdanya és marcada per la naturalesa muntanyenca, amb un clima alpí i una tradició de ramaderia. Avui us suggerim el trinxat, que està fet amb cols d'hivern, patates i cansalada, i per postres, els cerdans, que són dolços de pasta seca amb avellanes.


COM ES FA EL FORMATGE
L’obrador del Formatge Baridà està situat al poble de Bar (municipi del Pont de Bar). Aquest és un bonic poble de muntanya envoltat de natura i prats de pastura, on podreu gaudir d’unes vistes privilegiades i on, amb cita telefònica prèvia, us mostraran el petit obrador on s’elabora el formatge. Aquest formatge curat està elaborat amb la llet crua de les 130 cabres alpines de la mateixa explotació. Com que les cabres s’alimenten de les pastures naturals que envolten el poble, la textura i el gust del formatge varien al llarg de l’any així com el tipus de vegetació. A la primavera: molt suau, exquisit com a postres; a l’estiu: curat, boníssim amb amanides; a la tardor i l'hivern: sabor potent, perfecte per  acompanyar-lo d’un bon vi.
FORMATGERIA BARIDÀ
Francesc Buscallà i Ponce
Cal Romà. El Pont de Bar
Tel. 973 38 40 60
Correu electrònic


Cap comentari :

Publica un comentari