dimarts, 19 de novembre de 2013

Osona


A la zona alta d’Osona són destacables les fagedes, rouredes i prats montans, i també les diverses fonts, salts d'aigua i arbres monumentals.


A pocs quilòmetres de Sant Pere de Torelló hi trobem molts microclimes diferents que afavoreixen l’existència d’una gran varietat de flors, cosa que representa una producció rica i variada que ens ofereix una gran gamma de gustos i colors de mel. Us animem a descobrir el fantàstic i alhora desconegut món de les abelles acompanyats per un apicultor professional a La Casa de les Abelles. Es pot triar entre els següents tallers: extracció de mel, confecció d’espelmes, els diferents gustos de la mel i visita a l’arner, durant els mesos de primavera a tardor (d’abril a octubre), sempre que les condicions meteorològiques siguin adequades, i degudament equipats com els apicultors professionals.
Període de realització: Tot l’any (excepte a l’hivern)
Lloc: Mas can Panosa. Sant Pere de Torelló
Informació i reserves: Masoveria can Panosa
Tel. 938 592 534 i 618 880 949
Edat recomanada: De 3 a 16 anys



Per dinar podem anar a Sant Pere de Torelló, a la finca de La Riera, hi ha un itinerari senyalitzat. Seguir-lo us permetrà conèixer els elements més característics de la zona, com ara la font de la Figuera, la de la Riera o el pont d’estil romànic. Acompanya tota aquesta zona un espai de pícnic lliure. 

El 1962 es va inaugurar el pantà de Sau i el poble de Sant Romà va desaparèixer sota les aigües. El poble, no obstant això, emergeix de les aigües en èpoques de sequera, i en destaca el campanar i l'església i les restes del cementiri. Vilanova de Sau, en canvi, va créixer i l'antic poble rural ara combina la història amb la creació d'un centre de serveis dedicats a l'oci i el turisme. Proposem descobrir l’activitat mil·lenària de tir amb arc en aquesta localitat, amb total seguretat. El tir amb arc és un esport individual ple de sensacions en què l'arquer es posa a prova en cada tir. Els resultats depenen d'un mateix. Millora l'autoestima, la capacitat d'atenció i l'estat físic i potencia la coordinació psicomotriu, fonamentals durant la infància i l'adolescència.
Aquaterraclub
Carrer Santa Maria, 5 - Vilanova de Sau
Base d'activitats: La Riba s/n. Embassament de Sau
Tel. 620 76 24 32


Cap comentari :

Publica un comentari