dimecres, 13 de novembre de 2013

Vallès OrientalL'antiga masia de l'Agustí, just sota l'ombra del turó del Tagamanent, és un dels elements més destacats del patrimoni arquitectònic del Parc Natural del Montseny. La casa museu ofereix una visita guiada per tots els racons de la masia, on ens acompanya la veu d'en Fèlix Agustí, que n'era el propietari a finals del segle XVIII. Al llarg de la visita podrem contemplar els objectes de l'època i gaudir de les músiques, les olors i les imatges que acompanyaven un dia qualsevol a ca l'Agustí, submergint-nos d'aquesta manera en la vida quotidiana d'una família pagesa de muntanya. La visita es clou amb un audiovisual que mostra fotografies, tant antigues com recents, dels racons més destacats d'aquesta masia. Els visitants poden gaudir d'una acurada restauració arquitectònica, una molt bona investigació històrica, tant documental com arqueològica, i una recopilació de material d'època que  permet fer un veritable viatge en el temps per experimentar com era un dia qualsevol en la vida de la família Agustí.
La Calma. Parc Etnològic de la Calma
Horari: Dissabtes, diumenges i festius, 10.30 (a 11.30) i 16.30 (a 17.30).
Informació i reserves: Tel. 937.445.082/ lacalma2004@gmail.com

Per dinar: A Montornès del Vallès, de Vilanova cap a Santa Coloma de Gramenet, en el km 19, trobareu un camí que us deixa a Can Xec. És un indret interessant per fer-hi pícnic, carn a la brasa... Hi ha moltes taules. El lloguer inclou barbacoa, aparcament, llenya... Hi ha servei de bar i lloguer de graelles.

HORTA ECOLÒGICA AMB COMPROMÍS SOCIAL
Què pot arribar a passar si sumem un projecte d’integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental i la voluntat de recuperar l’agricultura tradicional? Doncs poden passar coses tan úniques com La Tavella. A La Tavella són productors i comercialitzen directament fruita, verdura, ous i conserves, juntament amb altres productes ecològics, sempre de  proximitat, i de temporada. Les seves finques es troben a Cànoves i Samalús i Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) i a Vic, Calldetenes i Tavèrnoles (Osona). A La Tavella col·laboren en la preservació de les varietats autòctones de fruites i verdures. L’equip de La Tavella, conjuntament amb el personal de L'Esquirol, Natura i Lleure, organitza activitats per a tots els públics. Si vols, pots fer una visita guiada a la finca. Així, podràs conèixer la seva horta ecològica, el bosc mediterrani, participar en “jocs de pagès” i moltes més sorpreses.
LA TAVELLA
Ctra. de Cardedeu a Cànoves i Samalús BV5108, km 4. Barcelona
Tel. 630 793 473 Cisco i 672 197 191 Quim
93 115 20 99 i 610 119 466
Més informació: visites@latavella.cat

Cap comentari :

Publica un comentari