dilluns, 16 de desembre de 2013

Aquest barret no és meu

Jon Klassen és un mestre de la subtilesa i la parquedat: amb només tres personatges, molt poques paraules i molt poques il·lustracions (això sí, meravelloses), explica una història plena de claus sobre les nostres emocions: un petit peix roba un barret a un peix molt més gros que està dormint i corre a amagar-se en un bosc d’algues, però un petit cranc el delatarà, encara que ell hi confiava.
Hi ha tres aspectes que fan que aquest àlbum sigui tan magnífic. El primer és com s’explica la història, ja que el narrador és el protagonista, el peixet, que ens va explicant què ha fet i què pensa, donant-se a ell mateix explicacions tranquil·litzadores i donant per fet que se sortirà amb la seva, i dirigint-se de vegades directament al lector per tal de crear complicitat. El segon aspecte és la brevetat i l’estructura molt clara, i els seus pocs protagonistes, fàcils d’identificar. L’últim és que les seves il·lustracions són senzilles, i d’una gran bellesa, caracteritzades pel fons negre, que es va mantenint.
L’American Library Association (Associació de Biblioteques Americanes) ha atorgat la prestigiosa medalla Caldecott a Jon Klassen per aquesta obra. Aquest premi distingeix des del 1938 el millor àlbum de cada any, i ha premiat autors com ara Maurice Sendak i Arnold Lobel.
A partir de 3 anys
Jon Klassen
Ed. Milrazones

Cap comentari :

Publica un comentari