dilluns, 2 de desembre de 2013

El Baix Ebre

Les comarques ebrenques són terres amb un gran patrimoni cultural i històric. Al llarg dels segles, el riu Ebre ha esdevingut una gran via de comunicació i punt de convergència de gent i cultures.


VIATGE AL CENTRE DE LA TERRA
Molt a prop de la població de Benifallet es troba un espectacular conjunt espeleològic de 6 coves, però la cova Meravelles i la cova del Dos són les dues úniques coves que actualment es poden visitar, les dues excepcionals per la seva bellesa. El visitant descobreix que l'aigua i la pedra, lentament, han creat una altra natura. La cova Meravelles té un recorregut de 510 m, al llarg del qual es poden apreciar abundants estalactites, estalagmites, gegantines columnes, bugades, macarrons i, sobretot, excèntriques, sorprenents estructures que semblen desobeir la llei de la gravetat... La cova del Dos, amb dues boques que li donen nom, té un recorregut de 253 m, amb un desnivell de 12 m. És destacable la seva gran sala, en la qual trobem formacions com columnes i banderoles. Les dues coves estan ben senyalitzades i s’hi ofereixen visites guiades tot l’any. Les guies juguen amb la nostra imaginació fent-nos endevinar formes curioses, per descobrir una vaca o la dona sense cap a la cova del Dos. I què dieu de buscar un elefant, un drac, un senglar i un orgue d'església a la cova Meravelles?
Coves Meravelles - 43512 Benifallet, Tarragona.
Caps de setmana, de 10 a 13.30 h i de 16 a 18.30 h
Tel.: 977 462 005

Per dinar, trobareu dues àrees recreatives a la carretera que us porta cap a les coves. Recomanem l'àrea més propera a les coves, hi ha taules i una font. No oblideu portar roba d’abric.

PAISATGES DE LA RIBA DE L’EBRE
El poble de Benifallet, situat a la vora de l'Ebre, és un bon punt de partida per a la descoberta del riu. Del seu port fluvial surt un llagut turístic motoritzat, el Benifallet, que passeja els visitants per les aigües tranquil•les de l'Ebre. Aquesta embarcació intenta ser una rèplica dels antics llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre. És una embarcació amb capacitat per a 50 passatgers i té un recorregut aproximat de 45/60 minuts, bé riu amunt o bé riu avall. L’experiència ofereix una visió impressionant del riu serpentejant entre les muntanyes de Cardó i la serra de Cavalls. Un dels recorreguts que s'ofereixen remunta les aigües fins a arribar a Miravet, tot passant pel pas de Barrufemes (o congost de Benifallet) amb un paisatge abrupte i de gran personalitat. L'altra opció és navegar en direcció a la presa de l'assut de Xerta, un dels paratges més espectaculars del curs baix de l'Ebre. És un viatge molt recomanat, ja que es pot gaudir d'una fauna i d'una flora plens de vida, amb uns colors inimaginables i en tot el seu estat natural.

Dates: Fins al 31 de març, obert els caps de setmana, festius i ponts excepte Nadal i Cap d'Any, i de l'1 d'abril al 31 d'octubre, obert cada dia.
Horari: De 10 a 13.30 h i de 16 a 18.30 h 
Tel. 977 462 249 (Oficina de Turisme) i 977 462 005 (Ajuntament)

Cap comentari :

Publica un comentari