dijous, 12 de desembre de 2013

El Priorat

El Museu de les Mines, situat a l’antic complex industrial de la mina Eugènia, és un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat.


LES MINES DE BELLMUNT
El Museu de les Mines ofereix al visitant l’oportunitat d’endinsar-se a les galeries de la primera planta de la mina Eugènia. La visita permet conèixer de primera mà la història de la mina, les tècniques de treball que s’hi utilitzaven i les condicions laborals dels miners. La visita a la mina sempre és guiada i la seva durada és d’aproximadament 45 minuts. Abans de realitzar la visita guiada és recomanable haver vist l’exposició permanent del museu, així com l’audiovisual que es projecta abans de fer el recorregut. La visita, que és apta per a tots els públics, és una excursió a peu que comença al bell mig de les instal·lacions de superfície de la mina, per després accedir a la primera planta, situada a 35 metres de profunditat. Un cop a l’interior, es pot apreciar la riquesa mineralògica del subsòl, les tècniques de treball i la duresa de la feina dels miners. La temperatura a l’interior de la mina oscil·la entre els 16 i els 18ºC durant tot l’any.
Carretera de la Mina, s/n. Bellmunt del Priorat
Tel. 626 384 706 - 977 83 05 78
Horaris: Dissabtes, d'11 a 13 h i de 16 a 18 h (a la tarda només hi ha una visita a la mina, a les 16.30 h). Diumenges i festius, d'11 a 13 h
Per dinar, a la Figuera, un poble petit del Priorat, hi ha l’àrea de lleure de l’ermita de Sant Pau. Allà trobareu taules i unes casetes de pedra amb algunes barbacoes.

SENDERISME AL PRIORAT
La Catalunya meridional, poc coneguda a la resta del país, configura un territori divers amb indrets de gran atractiu. Són llocs interessants dignes de visitar, de conèixer i de gaudir. La comarca ofereix un ampli ventall de propostes per descobrir els valors naturals, culturals i paisatgístics d'aquestes terres. Fer turisme, sobretot si es fa caminant, és una excel·lent forma de cuidar-se, d'aprendre i d'aprofitar el temps lliure. A més estimula la sensació de benestar i incrementa l'actitud mental positiva. CatSud, una empresa especialitzada en senderisme i turisme cultural, pionera a les comarques de Tarragona oferint activitats ecoturístiques, organitza activitats principalment a les comarques del sud de Catalunya, però a més fa sortides de cap de setmana o més dies a altres espais naturals i comarques del territori català. L’objectiu de CatSud és donar a conèixer el valuós patrimoni natural i cultural dels Països Catalans i potenciar actituds de respecte, estima i protecció envers la natura i el territori.
CatSud. 43730 Falset
Telèfons: 626 68 49 17 - 636 16 24 26

Cap comentari :

Publica un comentari