divendres, 27 de desembre de 2013

La Conca de Barberà

COVES DE L’ESPLUGA
La cova de la Font Major va ser descoberta l'any 1853, però no va ser fins al 1956 que hi van començar les exploracions espeleològiques. Això fa que aquesta cova assoleixi l'estàndard internacional de "gran cavitat" i que, per les seves dimensions, sigui una de les coves més llargues del món formades en conglomerats. Des que va ser redescoberta, va aparèixer un jaciment arqueològic que testimonia la presència de l'home en la cavitat 4.600 anys aC, moment en què va albergar una comunitat neolítica que hi va viure permanentment. El museu està ubicat dins mateix de les galeries de la cova de la Vila i la cova de la Font Major, cavitats que van ser excavades per l’aigua en uns terrenys de conglomerats carbonatats per on discorre un corrent subterrani que, quan sorgeix a l’exterior per la Font Major de l’Espluga, forma el naixement del riu Francolí, després d’haver recorregut quilòmetres de galeries pel subsòl del vessant septentrional de les muntanyes de Prades. Aigua, pedra i fantasia formen la simfonia subterrània de la cova de la Font Major. Elements naturals pacientment harmonitzats per la naturalesa que en milions d'anys han creat capricioses formes pètries i han fet del lloc un indret únic a les nostres contrades. 
Av. Catalunya, s/n. L’Espluga de Francolí
Tel. 977 87 12 20
Horari: De dimarts a diumenge, de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 18 h

Per dinar: Després d’un recorregut amb una bona dosi d’adrenalina per als nens i un toc cultural per als pares, podeu triar: a la mateixa cova disposen de zona de pícnic i a l’activitat que proposem a continuació, també. 

UNES GOTES DE PINTURA
El paintball és una activitat ludicoesportiva sorgida el 1981, quan un granger dels Estats Units utilitzava una marcadora de pintura per identificar arbres i el seu bestiar. Actualment, és un joc d’estratègia, coordinació i equip, en què es combina l’exercici i l’agilitat amb el contacte amb la naturalesa. Les famílies podran jugar, disparar, pintar i disfrutar. El lloc que proposem està situat a la muntanya, entre boscos, on podreu gaudir de la natura i d’una vista panoràmica de la comarca. Cada camp està dissenyat de manera diferent, per posar a prova la tàctica i la coordinació de l’equip. 
Disposen, també, de dues zones de descans per recuperar forces i preparar la partida següent. També hi ofereixen la possibilitat de realizar rutes amb bugui per la comarca.
ROCAPAINTBALLFORT 
Rocafort de Queralt. Tarragona
Tel. 977 89 81 07

Cap comentari :

Publica un comentari