dilluns, 23 de desembre de 2013

L'Alt Empordà

L'Alt Empordà és una comarca amb una gran riquesa cultural i paisatgística, un lloc únic que uneix el mar i la muntanya.


L’ECOMUSEU-FARINERA   
L’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries té com a objectiu l’estudi del territori i les relacions entre aquest i les societats que hi han habitat. L’Ecomuseu-Farinera ofereix la possibilitat de fer una visita guiada d’una hora de durada aproximadament que permet descobrir l’espai de la fàbrica i conèixer les varietats de blat, els sistemes utilitzats per l’home per moldre’l, les fases del procés industrial i la font d’energia que fa funcionar la maquinària. El patrimoni de la Farinera és singular, conserva un patrimoni industrial, format per la maquinària de la fàbrica de farines de finals del segle XIX, i  un patrimoni natural: el rec del Molí, un canal d’aigua d’origen medieval. A Castelló d’Empúries, l’antic molí fariner va ser transformat en farinera a finals del segle XIX, una farinera que va obrir les portes com a museu el 1998. Com a museu, una de les funcions més importants és la conservació de la fàbrica de farines −datada de finals del segle XIX−, a més d’objectes diversos de molineria, de laboratori i d’oficina propis de la fàbrica. La col·lecció del museu la formen també eines del camp, majoritàriament provinents de donacions.
C. Sant Francesc, 5-7. Castelló d’Empúries

Per dinar, és típic trobar amb el nom de “mar i muntanya” diferents plats que combinen productes de la Costa Brava i de l'interior de l’Empordà: pollastre o mandonguilles amb gambes, sípia amb pèsols, llagosta amb caragols…

EL MONUMENT MÉS GRAN DE CATALUNYA
Situat sobre un turó, el castell de Sant Ferran de Figueres és una fortificació militar de grans dimensions construïda durant el segle XVIII, amb el treball diari de prop de quatre mil obrers al llarg de gairebé tretze anys. Ocupa una superfície de 32 hectàrees, amb un perímetre de 3.120 metres, i a les cisternes, situades sota el pati d'armes, hi caben 10 milions de litres d'aigua. El castell de Sant Ferran constitueix en l'actualitat un llegat patrimonial de primer ordre i la fortalesa més gran amb baluards del segle XVIII a tot Europa. Per les seves enormes dimensions, per les sofisticades tècniques constructives aplicades dins l'enginyeria militar de l'època i pel seu excel·lent estat de conservació, la visita al castell de Sant Ferran constitueix una experiència única.
Pujada del Castell, s/n. Figueres
Tel. 972 50 60 94


Cap comentari :

Publica un comentari