dijous, 19 de desembre de 2013

L'Alt Penedès

L’Alt Penedès té les seves arrels gastronòmiques en costums rurals que han arribat fins als nostres dies.

 

VISITA TURÍSTICA AL CELLER TORRES
El Centre de Visites de Bodegas Torres està ubicat en el cor de la denominació d’origen Penedès. En aquesta zona privilegiada, l’oferta lúdica és tan àmplia com la cultural. Per això han apostat per proposar activitats compatibles amb el seu centre d’interès: divulgar la cultura del vi.
La visita inclou un vídeo de presentació sobre la història de la família Torres i el celler; el Túnel de les Estacions: una experiència multimèdia amb les aromes de la vinya; un trajecte en trenet en què es recorren les vinyes de la Finca Mas La Plana, on neix un dels vins negres més prestigiosos, i en què a més s’observen les instal·lacions, la zona de descàrrega del raïm, la planta d'embotellats, la nau d'envelliment..., i una visita multisensorial per l'interior del celler on envelleixen els vins de finca.
La visita inclou el tast comentat d'un vi.
Lloc: Centre de Visites. Finca el Maset, s/n. Pacs del Penedès (a 3 km de Vilafranca del Penedès)
Tel. 93 817 74 87
Horari: Diumenges i festius, de 9.15 a 13 h
Informació i reserves

Per dinar: Als afores de Santa Fe del Penedès trobem una zona de pícnic als Pins de Cal Ferret, amb una font natural i una àrea d’esbarjo i acampada. Un fantàstic entorn de bosc amb boniques vistes a la muntanya més emblemàtica del nostre país, Montserrat.

EL CAMÍ DEL RIU

El Camí del Riu, un itinerari que permet conèixer la flora i la fauna de tres conques de la comarca: Mediona-Bitlles, el Lavernó i l’Anoia, i dóna valor al patrimoni fluvial d’aquests municipis, el recupera com un espai de gaudi i el promociona com un actiu turístic. A la capçalera del riu Mediona, el paisatge és molt variat i està format per un mosaic de vegetació de ribera, pinedes, horts i rouredes. Al congost del castell de Mediona, a més, s’hi poden observar falcons pelegrins, merles, òlibes, gafarrons… La conca del Lavernó també és molt especial. És una zona de refugi per a molts animals, facilitant el desplaçament de diferents espècies que aprofiten els corrents d’aigua per moure’s. Finalment, l’Anoia funciona com a vertebrador de l’Alt Penedès i té un paper molt rellevant des del punt de vista ecològic i faunístic: l’Anoia poseeix una vegetació de ribera molt ben constituïda, amb vores, platges de còdols i illetes molt interessants per a la fauna, amb presència estable d’aus aquàtiques.

Oficina d’Informació i Turisme
Estació Vitivinícola de Lavern, s/n
(Estació Renfe Lavern-Subirats). Subirats
Tel. 93 899 34 99
Més informació


Cap comentari :

Publica un comentari