dijous, 5 de desembre de 2013

Molsa

Molsa és un gos que, sense entendre el perquè de les guerres, ha vist com la seva llar i la família amb qui vivia desapareixen en caure una bomba que ho destrueix tot. Entre les runes, busca sense èxit els seus dos nens, la Janinka i en Mirek. Però, tot i que fuig per salvar la vida i va passant desventures i per amos de la més variada condició (un circ de feres, un camp de concentració…), la sensació de pèrdua no desapareix i continua buscant en cada olor els seus nens… Molsa comença així una peripècia vital impressionant perquè necessita menjar, i sobreviu gràcies al seu instint i l'ajuda d'altres gossos. I si potser es van salvar del bombardeig?
La novel·la es desenvolupa entorn de les dates de la Segona Guerra Mundial en algun país ocupat pels nazis, ja que, sense nomenar-los, n’apareixen diverses referències.
El relat està escrit de manera impecable i s'organitza entorn de 15 breus capítols. Esther Burgueño ho il·lustra i capta els moments amb les seves imatges en blanc i negre, en les quals s'aprecia la màgia d'uns personatges units per llaços molt més forts que la pròpia sang. És un text emocionant i, com ja hem dit, commovedor, ple de tendresa; encara que també de crítica i de reflexió social. És un llibre molt adequat per als lectors majors de 10 anys i, sens dubte, per als adults. Als petits els encantarà la història de Molsa i als grans els permetrà entendre's molt més a si mateixos i qüestionar-se gràcies a l'enfocament del gos, molt més humà que el de molts homes.

Edat: A partir de 10 anys
David Cirici i Esther Burgueño
Edit. Edebé


Cap comentari :

Publica un comentari