dilluns, 16 de desembre de 2013

Osona

El Ter és un riu que pots recórrer amb els cinc sentits i on pots descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural, fauna, flora i paisatge. 


L’ENIGMA DEL TER
Aquesta és una activitat on trobareu un conjunt de recursos per estudiar i entendre el riu des de diferents punts de vista. D’una banda podreu descarregar-vos una publicació que fa un recorregut al llarg del passeig del Ter de Manlleu a través d’una historieta còmica. Voleu ajudar l’Anna, en Toni, la Clàudia, en Miquel i en Rashid a resoldre l’enigma del Ter? Hi podeu trobar informació sobre els ocells de riu (els seus cants, quins hi podeu veure al llarg de l’any, etcètera) i també sobre els peixos de riu i les seves migracions. Finalment, us podeu descarregar una audioguia que us permetrà fer un recorregut per la vora del riu i us donarà dades per conèixer, identificar i valorar els elements més característics dels ecosistemes fluvials.
Informació i reserves: Museu Industrial del Ter.
Passeig del Ter, 2. Manlleu
Edat recomanada: De 5 a 12 anys

Per dinar, podem fer-ho a la vora del mateix Embarcador del Ter, en una zona immillorable. Allà hi ha zona de pícnic amb servei de bar a l’aire lliure.

EL RIU EN BICI
Al riu Ter també se’l coneix com el riu de les 164 fonts. Té una gran varietat de vegetació i fauna fluvial, fet que permet dur a terme activitats lúdiques i didàctiques relacionades amb el medi natural (flora i fauna).
 El Ter serpenteja per múltiples meandres per aquesta comarca i canvia de direcció espectacularment.
 L'espai té sobretot interès naturalístic, ja que s'ha restaurat la riba esquerra del riu per tal de recuperar les espècies de bosc de ribera i millorar l'ecosistema fluvial.
 Per això no hi ha res millor que llogar unes bicicletes per poder gaudir la naturalesa i conèixer les diferents espècies vegetals i animals que viuen a l'entorn fluvial i a la diversitat de paisatges que es troben en aquesta ruta fàcil i còmoda.
Informació i reserves: Embarcador del Ter
Horari: Dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h

Cap comentari :

Publica un comentari