dilluns, 13 de gener de 2014

El Baix Camp

El Baix Camp és una comarca molt activa econòmicament i amb una llarga tradició, i conserva el caràcter natural al voltant de l'avellaner i de l'oliver.

 
GAUDÍ CENTRE
El Gaudí Centre Reus és l’homenatge que la ciutat natal de Gaudí dedica al seu fill més universal. L’únic centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí. Un espai dotat de les infraestructures més modernes i l’última tecnologia audiovisual. Aprendràs a observar, tocar i escoltar d’una altra manera, una experiència per als sentits que et permetrà conèixer millor Gaudí i descobrir els secrets del geni. Un viatge fascinant que et submergirà en el món màgic i la creativitat desbordant del geni de l’arquitectura universal. Entendràs millor el seu innovador llenguatge arquitectònic. Experimentaràs, amb les maquetes tàctils i interactives, els mecanismes creatius de Gaudí i com i de quina manera la natura li inspirava mil i una formes increïbles: cargols que són escales, falgueres que són baranes, rèptils que són fonts... Però també és un viatge en el temps per tornar a viure el modernisme en tota la seva plenitud. Si ja coneixes l’esplendor de l’obra de Gaudí, encara et queden coses per descobrir! Una experiència genial!
Pl. Mercadal, 3. Reus 
Tel. 977 010 670 

Per dinar, a l’hora de les postres: menjar blanc. Elaborat a base d’ametla, sucre i midó, que pot ser d’arròs o de blat de moro, i per donar-li el sabor característic, també incorpora canyella i llimona. Per llepar-se’n els dits!

A LA RECERCA DELS GOSSOS SALVATGES
Segons la veu popular, antigament les terres del voltant de Pratdip eren habitades per una estranya mena d'animals anomenats dips (que és d'on ve el nom del poble). Sembla que eren una variant vampírica de gos. Els dips atacaven els ramats i els traginers que passaven pels camins durant la nit. La ruta pels carrers de Pratdip comença a l’Oficina de Turisme. Aquí podem adquirir el fullet amb el mapa on apareixen dibuixades totes les figures amb forma de dip que s’han col·locat en diferents racons del centre històric. Amb aquest fullet a la mà, l’objectiu és anar cercant els deu dips amagats i aprofitar l’ocasió per conèixer els indrets més emblemàtics del poble. La proposta agradarà molt als nens i servirà per estimular l’observació i l’orientació. Pas a pas, anirem trobant aquests animalons semblants a un gos llop. Els dips estan representats amb escultures de ferro de diferents formes. A l’entrada del poble n’hi ha un de recargolat que ens dóna la benvinguda, un altre que udola a la lluna… Cal estar molt atents per identificar-los tots!
Oficina de Turisme.
Av. de Catalunya, 9. Pratdip
Tel. 977 566 388
Més informació

Cap comentari :

Publica un comentari