dilluns, 20 de gener de 2014

El Baix Llobregat

Les propostes culturals són abundants al Baix Llobregat. A més de l’extens catàleg de construccions modernistes, la comarca disposa d’una àmplia xarxa de museus de temàtica diversa.


VIATGE SUBTERRANI
Les Mines Prehistòriques de Gavà són el conjunt miner amb galeries més antic d'Europa. Es van començar a excavar fa aproximadament 6.000 anys i es van explotar durant més de 1.000 anys. L'únic objectiu d'aquesta enorme explotació minera era l'extracció d'un mineral de color verd, la variscita, que s'utilitzava per fer joies. El Parc Arqueològic Mines de Gavà és un gran centre d'oci cultural on es pot reviure la prehistòria a partir de les restes trobades a les Mines Prehistòriques. El visitant podrà gaudir de l'experiència d'acompanyar una missió arqueològica en la investigació d'un dels més grans i més ben conservats jaciments neolítics de l'Europa Occidental. Actualment es coneixen unes cent boques de mina, el recorregut més llarg explorat és de 45 metres i la sala més gran fa uns 6,5 metres d'altura, amb una superfície d'uns 16 m². Probablement hi ha recorreguts i sales més grans que encara s’han de descobrir.
Jaume I, 7. Gavà
Tel. 932 639 620. Correu electrònic
Central d’informació i reserves: 932 639 650 de dilluns a diumenge

Per tastar: Les torretes de Torrelles de Llobregat són unes pastes dolces en forma de torretes, i per això es diuen així. Avui dia, a més de la tradicional de mel, se n'elaboren onze classes diferents, banyades amb xocolata, amb trossos d'ametlles, cafè, llimona, etcètera.

UNA JOIA PER GAUDIR
Entre els termes municipals de Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i a tocar de Sant Feliu de Llobregat, el parc de Torreblanca ha estat des de sempre un lloc privilegiat de trobada dels tres municipis. Al cor del parc hi ha un magnífic jardí històric del segle XIX. El seu disseny fantasiós és el resultat de la imitació d'elements propis de la natura, com ara grutes, illes, coves, llacs i salts d'aigua, envoltats d'una vegetació exuberant i diversa. Els propietaris, els marquesos de Monistrol d’Anoia, a final del segle XIX, van decidir construir un palau i uns grans jardins. És per aquest motiu que al cor del parc podem admirar el magnífic jardí romàntic, ple d’encant i misteri. En aquest període també s’inicia el conreu de les roses, que farà de Torreblanca un indret de referència per al cultiu i la creació de noves varietats d’aquestes flors. Així, a tocar dels jardins romàntics, podem trobar-hi el parc modern, amb una estructura de grans plataformes on hi ha jocs infantils, mobiliari urbà i fonts.
Av. de la Generalitat. Sant Joan Despí
Tel. 936 852 400 / 932 562 220

Cap comentari :

Publica un comentari