dijous, 30 de gener de 2014

El Baix Llobregat

La muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fesonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut

 

RUTA DE L’AIGUA I LA PEDRA SECA
La vila de Collbató ha estat durant segles el portal d'entrada per excel·lència de Montserrat, la muntanya més emblemàtica del Principat. Milers de visitants d'arreu han passat al llarg de la història per Collbató i potser hi han fet nit tot anant cap al santuari, i han guardat en la memòria el record d'un poble que navegava entre el món agrari de secà (vinya i olivera) i la tragineria. La ruta de l’aigua i la pedra seca és un itinerari guiat pels voltants de Collbató durant el qual descobrirem les fonts més enigmàtiques de la contrada i l’ancestral mètode constructiu de les edificacions de pedra seca, tan característiques d’aquest territori, tot gaudint d’un agradable passeig. Veurem l’antic forn de calç, l’abandonada pedrera, descobrirem unes escales de gat...
Horari: De 9 a 14h
Informació i reserves: Oficina de Turisme de Collbató
Tel.: 93 777 90 76 / Correu electrònic
Més informació

Per dinar, continuarem gaudint de l’atractiu natural de la muntanya. Al peu de les Coves del Salnitre hi ha una àrea de pícnic, que té lloguer de barbacoes.

COVES DEL SALNITRE
Una variada gamma d'avencs i coves foraden l'aparentment compacte massís de conglomerat de Montserrat. Entre elles destaca la cova del Salnitre, coneguda arreu tant per la seva espectacularitat que va fascinar i inspirar al llarg dels anys artistes com Rusiñol i Gaudí, com per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana. L'acció de l'aigua de pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d'anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge kàrstic impressionant que la visita a la cova del Salnitre permet observar de prop. Només cal traspassar el llindar de l'entrada per encetar un recorregut d'aproximadament 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d'estalagtites, estalagmites i columnes. Passeig enriquit per experts guies que, a més d'explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l'hàbitat dels primers pobladors neolítics de Montserrat i ens endinsaran en un món de llegendes.
Informació i reserves: Oficina de turisme de Collbató
Plaça de l'Era s/n. Collbató
Tel.: 93 777 90 76 / Correu electrònic
Més informació
Dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 13h i de 16.30 a 18.30h.
Venda d'entrades cap de semana: matins, al punt d'informació de l'Àrea d'Esplai de La Salut i tardes, a les Coves del Salnitre.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada