dilluns, 27 de gener de 2014

El Barcelonès

Què hi ha per aquí? I uns carrers més enllà? Sigueu on sigueu a Barcelona, segur que molt a prop hi ha alguna cosa per veure.


UN PARC AMB MOLTES ATRACCIONS
El parc del Castell de l'Oreneta és un gran espai forestal que esdevé lloc de connexió de la ciutat amb la serra de Collserola, La vegetació és el seu principal atractiu: hi ha pins blancs, pins pinyers, alzines i roures, voltats d'un sotabosc molt ric en arbustos, l'arboç i el llentiscle. D'aquestes dues darreres espècies n’hi ha exemplars centenaris. Un dels elements més atractius per als nens i les nenes que visiten el parc són les quadres dels ponis, juntament amb el tren en miniatura, del qual també gaudeixen els grans. Aquest trenet és un dels millors ferrocarrils reduïts a escala i tripulats d'Europa. Es va inaugurar l'any 1981 i, al llarg d'un recorregut de 636 m, travessa tres túnels, dos ponts i un viaducte metàl·lic. També disposa d'una estació i un baixador. En total, hi ha onze locomotores, entre elèctriques, de vapor i dièsel, i uns dotze vagons. Els diumenges, els visitants del parc poden viatjar amb aquest tren des de les 11 del matí fins a les 2 de la tarda.
C/ Montevideo, 45. Barcelona
Tel. 010
Horari: Diari, de les 10 fins al capvespre

Per dinar: Anar al parc del Castell de l'Oreneta és anar d’excursió a un bosc dins la ciutat, on la intervenció municipal ha millorat la xarxa de camins, hi ha zones de descans, àrees per al joc infantil –la més gran, amb taules de ping-pong– i zones de pícnic.

MUSEU DE LA MÚSICA
El Museu de la Música de Barcelona ofereix un suggerent viatge per diferents períodes de la història de la música i per diverses cultures. La col·lecció de prop de 500 instruments musicals es va il·lustrant amb audioviduals -en català, castellà i anglès- i podem escoltar des del violoncel de Pau Casals i un sarangui de l’Índia fins a fragments d’obres d’Albéniz en guitarra i piano.
La col·lecció de guitarres clàssiques està considerada com una de les més importants del món, amb destacats exemples com les d’Antonio de Torres, el millor constructor de guitarres de la història. Els instruments de teclat com l'orgue Pérez Molero, el clavicèmbal Zell i el claviorgue Hauslaib són també emblemàtics. La sala d'interactius proposa, sobretot a les famílies amb nens, poder tocar lliurement diversos instruments musicals. Diàriament, el Museu de la Música ofereix una visita comentada i un concert de guitarra clàssica, una experiència excepcional i íntima amb instruments originals de la col·lecció del museu.
Museu de la Música
L’Auditori. C/ Lepant, 150. Barcelona
Tel. 932 563 650

Cap comentari :

Publica un comentari