dijous, 16 de gener de 2014

La veritable història del Capità Garfi

“Tots els nens, excepte un, neixen.” Amb aquesta frase arrenca el llibre que ens ocupa. El paral·lelisme entre aquest i Peter Pan evidencia que qualsevol semblança entre l'obra de J.M. Barrie i aquesta novel·la no és una simple coincidència. El llibre de Baccalario, un prolífic autor italià de literatura juvenil, és un interessant homenatge al clàssic infantil, i amb una missió encomiable: rescabalar la imatge d'un malvat que potser no ho és tant.
Tenim un nen que no ha nascut mai. Es tracta d'en James, l'únic fill mascle de George IV d’Anglaterra. Nen il·legítim però fill del rei, al cap i a la fi. En James creix sense saber qui és el seu pare, alimentant dia rere dia la seva passió pel mar i per l'aventura. Una passió que el durà a fer-se pirata ben aviat. Si l'acompanyem en els seus viatges, viurem tempestes, naufragis i lluites entre vaixells; coneixerem ciutats fantasma, tribus salvatges i peculiars personatges històrics; ens submergirem, en definitiva, en una novel·la d'aventures com les d'abans. Però també descobrirem la part més humana del Capità Garfi, les seves virtuts i els seus punts febles, allò que el converteix en un heroi de debò.
En el llibre, Baccalario barreja amb destresa personatges ficticis amb d'altres que van viure realment i que van aportar el seu granet de sorra a la història de l'Anglaterra del segle XX. Esbrinar quins d'aquests personatges són inventats i quins no forma part del joc. I si amb tots aquests arguments encara no us hem animat a llegir una novel·la tan entretinguda, ens en queda encara un altre: només si la llegiu descobrireu com va perdre veritablement la mà en Garfi.
A partir de 12 anys
Pierdomenico Baccalario
Edit.: La Galera


Cap comentari :

Publica un comentari