dijous, 23 de gener de 2014

L'Anoia

A ponent de Montserrat, l'Anoia s'endinsa cap a la Catalunya central. Allí predomina l'esperit del pagès, encara present i viu, on el visitant és acollit amb l'amabilitat i l'afecte de qui se sap hospitalari en un entorn de natura difícil.


EL MUSEU DEL TRAGINER
Els traginers van esdevenir durant centúries uns dels principals elements dinamitzadors del territori. Feien possible l'intercanvi tant de mercaderies com d'informació entre masos, pobles i ciutats, els habitants dels quals romanien fortament ancorats al seu entorn més immediat... L'àmplia representació d'eines i utensilis que acumulen aquests oficis, juntament amb la presència dels diferents carros, carruatges, selles i guarniments, fan de la Col·lecció Antoni Ros un veritable museu de les arts i els oficis aplicats al món del transport a la Catalunya Moderna. Una de les principals característiques que singularitzen el museu és la seva voluntat de mostrar, emprant per fer-ho un sistema museològic integratiu que adapta la col·lecció perquè qualsevol persona, tingui o no cap mena de discapacitat, pugui gaudir-ne en igualtat de condicions.
C/ Traginers, 5. Igualada
Tel.: 93 804 88 52. Correu electrònic
Més informació

Per dinar: Molt a prop d’Igualada hi ha Òdena. Aquí trobarem diferents zones de pícnic: a la font de Cal Brunet, la de Ca l'Enric, a l'Obaga, al camí vell del Raval i al de Can Mas Arnau, espais que permeten passar un dia agradable de lleure ja sigui per passejar, descansar o simplement per anar a dinar.
 
EL DIA A DIA DEL PASTOR
Feu una visita Cal Serrats i coneixeu el dia a dia del pastor d’un ramat d’ovelles i com crien els xais que produeixen. Us ensenyaran el ramat, quins animals crien, què mengen, com són i com es comporten. Agafareu els més petits i veureu les diferències que hi ha entre ells. Us ensenyaran a munyir les cabres. Els donareu menjar, els triareu i sortireu a pasturar als camps. Podreu veure com treballa el gos d'atura. És una activitat lligada a l'aire lliure. Tasques estacionals: a la segona quinzena del mes de juny, esquilen la llana a les ovelles.  A l'estiu aprofiten els rostolls dels cereals un cop feta la collita. I les ovelles fan migdiada i tornen a pasturar a la tarda fins tard. A la tardor tenen molts xais petits i s'ha d'estar molt al cas que tots estiguin bé. A l'hivern surten a pasturar a migdia i ja no tornen fins que es fa fosc, perquè en tinguin prou fins que no surtin a pasturar l'endemà. Cada època té les seves particularitats, això sí, sempre molta dedicació. És una activitat pensada per a grups reduïts, sobretot grups familiars amb nens. 
Activitat recomanada per a més de 3 anysCal Serrats. Argençola 
Tel.: 93 8092138. Correu electrònic

Cap comentari :

Publica un comentari