dijous, 9 de gener de 2014

L'Empordà


MUSEU DEL JOGUET DE CATALUNYA
El Museu exhibeix més de 4000 peces: zootrops, mecanos, animals i cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, cotxes, trens, nines, titelles, aparells de màgia, disfresses, retallables, soldats, robots, màquines de vapor, ossets, tricicles, patinets... Acompanyen moltes d’aquestes peces fotografies antigues de nens amb els seus joguets, la qual cosa ajuda a situar-les cronòlogicament. Alguns joguets havien pertangut a personatges com Anna Maria i Salvador Dalí, Federico García Lorca, Joan Miró, Joan Brossa, Quim Monzó... La visita de la col·lecció pot tenir diverses lectures: la nostàlgica, a través dels joguets dels nostres avis i àvies, i la de l’observació, amb la qual resseguim els avenços científics i tècnics de cada moment que han incidit en el disseny dels jocs i els joguets, de la mateixa manera que ho han fet i ho continuen fent els esdeveniments històrics i els moviments artístics.
Lloc: Carrer de Sant Pere, 1. Figueres
Tel: 972 504585
Més informació

Per dinar: Des del Cortalet, ens endinsem pel camí que hi ha a la dreta i el primer que trobem és una zona de pícnic amb unes taules de fusta.

ELS AIGUAMOLLS 
Un parc natural és un espai que, pel seu valor i la seva importància i diversitat ambiental, s'ha considerat necessari protegir.
El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà és una reserva natural, on podem trobar una gran varietat de fauna i flora, i deixar-nos seduir . Al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà hi ha tota una sèrie de serveis: àrees d'aparcament, centre d'informació, sala d'exposicions, aula de natura, calendari d'activitats, àrees de pícnic, etc. També s'han anat creant tota una sèrie d'itineraris pedestres i amb bicicleta perquè es pugui observar, a través dels aguaits i miradors, la vida que amaga una reserva. El Parc s'emmarca dins del clima mediterrani marítim, amb una forta presència d'ambients aquàtics tant d'origen fluvial com d'influència marina, i destaca per que és una zona d'acollida de nombroses espècies d'aus que es desplacen des del centre d'Europa i el continent africà. Tots els observatoris de l'itinerari són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i per a cotxets de nen petit. Des de El Cortalet podem iniciar rutes a peu i en bicicleta als aiguamolls que ens portaran fins a paratges d'una gran bellesa i ens acostarà a una gran quantitat d'animals. El més important és gaudir del recorregut pam a pam.
El Cortalet,  Ctra. De Sant Pere Pescador km 13,6. Castelló d'Empúries
Tel. 972 45 42 22
Més informació

Cap comentari :

Publica un comentari