dilluns, 10 de febrer de 2014

El Bages

El Bages és una terra de contrastos pel seu patrimoni natural, històric i arquitectònic. 


DESCOBRIM EL MONESTIR EN FAMÍLIA
El monestir de Sant Benet de Bages és un centre benedictí que es va construir al segle X i que va despertar l’interès de personatges com ara Puig i Cadafalch i el pintor Ramon Casas. El 1907, la mare de Casas va comprar els terrenys del monestir, que van passar a les mans del pintor el 1910. Ramon Casas va encarregar la reforma de l'edifici, al seu amic Puig i Cadafalch. Els espais més emblemàtics del recinte són l’església, el claustre, el celler i les cel·les, on ens podrem posar a la pell dels habitants del monestir. A través d’un conte ens endinsarem en el monestir medieval acompanyats d’un guia que ens descobrirà tots els seus racons i les històries que s’hi amaguen. És una activitat pensada especialment per a tota la família. Podem completar la visita amb una altra allà mateix: L’hort de la cuina, a l’espai on antigament els monjos del monestir tenien les seves zones d’horta.
MONESTIR DE SANT BENET DE BAGES. 
Camí de Sant Benet de Bages s/n. Sant Fruitós de Bages 

Per dinar, al parc municipal de Sant Benet, a la rodalia del monestir, es pot fer un pícnic i hi ha espai perquè els nens corrin i juguin.

ANIMALS A PROP
Granja Natura ens ofereix diferents espais per visitar. A La Grangeta es realitza un petit recorregut a fi de conèixer els animals de granja i saber com es cuiden i els productes de consum que s'obté de cadascun. Els animals són cabres, porcs, xais, conills, galls… El nivell de participació varia segons el tipus d'usuari: els més menuts i visitants familiars donen menjar als animals amb galledes petites plenes de pinso, els animals s'acosten i els poden tocar. Si hi ha cries les podem agafar. També podem veure i tocar diferents espècies d'animals considerats perillosos. Veurem què hi ha de cert en aquests mites. Aprendrem com són d'importants totes les espècies d'animals i la funció natural que realitzen. Els animals que podem tocar són: serp, ratpenat, xinxilla, taràntula, gripau, granota, insectes pals... Depenent de la temporada de l'any poden variar algunes espècies.
LA GRANJA
Paratge El Mujal. Navàs
Tel. 647 953 578 / 93 8392940


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada