dijous, 20 de febrer de 2014

L'Alt Camp

Dels tres monestirs cistercencs, Santes Creus és el que reprodueix amb més fidelitat el pla bernardí de construcció


SANTES CREUS
És un dels més grans i més ben conservats conjunts monàstics cistercencs que podem visitar en l'actualitat. Fundat el 1168, protegit per la noblesa i els reis, es va convertir en un centre espiritual, d'estudis i de colonització del territori. La vida monàstica s'hi va mantenir ininterrompudament fins al 1835. L'església, de sòbria i imponent arquitectura, té les tombes reials de Pere el Gran i de Jaume II i la seva esposa Blanca d'Anjou, així com la del gran almirall Roger de Llúria. També podem admirar els vitralls cistercencs i gòtics i un retaule barroc de Josep de Tremulles. Destacarem també la sala capitular, l'scriptorium, el gran dormitori dels monjos i el claustre gòtic (s. XIV) atribuït a l'anglès Reinart des Fonoll, amb una elegant decoració esculpida. El muntatge escenogràfic i audiovisual El món del Cister, considerat entre els millors d'Europa del seu gènere, dóna una idea molt completa i fascinant de l'orde i el seu llegat.
Tel. 977 63 83 29 / Correu electrònic
Horari: De dimarts a diumenge, inclosos els festius. De l'1 d'ctubre al 31 de maig, de 10 a 17 h. De l'1 de juny al 30 de setembre, de 10 a 18.30 h.

Per dinar, podem anar a l’Albereda de Santes Creus, un espai natural amb els únics boscos de ribera de Catalunya i que acull progressivament més visitants, a fer un bon pícnic. En aquesta zona d’esbarjo podem trobar barbacoes. Bon appetit!

L’ALBEREDA DE SANTES CREUS
L'Albereda de Santes Creus va ser declarada espai d'interès natural per la Generalitat. Aquesta massa arbòria ocupa 12 hectàrees. L'Albereda de Santes Creus és un espai d'interès natural singular, especialment per la seva població d'àlbers i d'oms. Cal tenir en compte que els oms actualment estan gairebé extingint-se a tot l'Estat. Es tracta, també, d'un espai singular per la seva situació, al costat del monestir de Santes Creus. Aquestes condicions fan que cada any aculli més visitants, tant famílies com escoles. Sortint de l’àrea de lleure de l’Albereda i seguint el curs del riu Gaià, gaudireu d’un passeig curt per un bosc frondós amb arbres molt alts. Aquest espai natural protegit està ple de papallones i insectes que entretindran els més petits.
Ruta: L’Albereda a Santes Creus.
Santes Creus, Alt Camp
Edat recomanada: A partir de 2 anys.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada