dijous, 6 de febrer de 2014

Osona

Atès l’interès excepcional del fons del Museu, el juliol del 2001 la Generalitat de Catalunya el va declarar museu d’interès nacional.


DESCOBRIU EL MÓN MEDIEVAL
El Museu Episcopal de Vic conserva una magnífica col·lecció d’art medieval amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. L’exposició permanent del Museu segueix un ordre cronològic i estilístic en cadascuna de les col·leccions que conserva, des de la prehistòria fins al segle XIX. Suggerim la visita participativa amb la família a les col·leccions de romànic i gòtic. Amb un educador del Museu serem transportats al passat medieval utilitzant diferents objectes i materials.
Tots els diumenges a les 11h.
A partir de 5 anys.
Lloc: Museu Episcopal de Vic
Plaça Bisbe Oliba, 3. Vic
Tel. 938 869 360

Al bellíssim poblet de Folgueroles, al bell mig del Parc Natural de les Guilleries, hi ha l’espai de lleure de la Font Trobada. És un espai emblemàtic, un paratge molt bonic, molt utilitzat per la gent de la contrada com a indret per anar a passar una bona estona amb els infants. Hi trobareu una gran esplanada amb gespa, bosc, lloc adient per passejar o anar amb bici, córrer i acampar. Hi ha una bona zona d’aparcament, taules de pedra i, naturalment, la font. La nostra canalla s’ho passarà pipa en aquesta àrea de pícnic i de jocs.

EL MÀGIC MÓN DEL TREN
El Màgic Món del Tren és una instal·lació dedicada al món del col·leccionisme i el modelisme. Aquesta activitat, nova al nostre país, intenta donar a conèixer el món del tren en miniatura, i és un espai per ser visitat pel públic de totes les edats. Josep Arumí Bou, col·leccionista des del 1984, ha anat confegint una important col·lecció de locomotores i vagons d’escala HO, així com d’altres peces d’escala 1.
 La seva il·lusió era continuar ampliant la col·lecció i continuar treballant en el maquetisme amb la intenció de donar-lo a conèixer no només als aficionats al tren sinó també al públic en general. Així doncs, crea el Màgic Món del Tren, espai dedicat al món del tren en miniatura, on s’exposa la seva col·lecció particular i dues maquetes de grans dimensions: una d’HO i una altra, en construcció, d’escala 1.
Lloc: Carrer Catalunya, 9. Santa Eugènia de Berga. Osona. Tel.: 93 8835130
Setembre a juny (hivern):
Dimarts a divendres: Matins: Visites per a grups (concertar dia i hora). Tarda: 15:30h – 19:00h
Dissabtes, diumenges i festius: Matins: 10:00h – 13:00h. Tarda: 16:00h – 19:00h. Dilluns no festius: Tancat

Juliol a 11 de setembre (estiu)
Dimarts a diumenge: Matins: 10:00h – 13:00h. Tarda: 16:00h – 19:00h. Dilluns no festius: Tancat


Cap comentari :

Publica un comentari