dijous, 13 de març de 2014

El Bages

Montserrat és un lloc únic: la fisonomia de la muntanya, l’entorn del parc natural, la col·lecció d’art del museu…, fan que la natura, la cultura i la història conformin una interessant proposta turística.


UN BOSC ANIMAT
Al monestir de Montserrat s’organitzen activitats familiars. Per avui proposem el taller Un bosc animat. Aquesta és una proposta de natura que es fa ben a prop del monestir, al tram final del camí de Sant Miquel, ja a tocar del recinte principal del santuari. És una activitat pensada perquè pugueu gaudir del parc natural amb els més petits sense llargues caminades. Després de cercar unes representacions d’animals que estan amagades a l’entorn, anirem reconeixent de quins animals es tracta i veurem com són i com viuen a Montserrat. Utilitzarem la vista per reconèixer les característiques principals de cadascun, com tenen el bec, de quin color tenen les plomes; l’oïda per sentir-ne el cant, i fins i tot el tacte per sentir el pelatge del senglar i de la guineu, entre altres animals. Quaranta-cinc minuts de visita per viure la muntanya i els seus habitants.
Activitat adreçada a nens de 4 a 6 anys, amb adults acompanyants.
Punt de trobada: Oficina d’Informació del Monestir

Per dinar, proposem anar al Mas de Sant Iscle, un poble rural de masies disperses del terme municipal de Sant Fruitós de Bages. Allà trobareu una zona gran a l'aire lliure on podreu fer pícnic, omplir les cantimplores (hi ha una font) i descansar una mica. I a la tarda...

EL MAS DE SANT ISCLE
Sant Iscle és un dels pobles més antics del Pla de Bages. Allà podem visitar una església preromànica. Aquesta zona té una producció variada de vins. En els últims anys el sector vitivinícola ha aconseguit la denominació d'origen Pla de Bages. La vinya és ben visible a tot el voltant del Mas de Sant Iscle, amb les diferents varietats de ceps. El picapoll n'és la varietat autòctona. La ruta del Parc de la Séquia és un itinerari de caire històric: passa pel Mas de Sant Iscle i desemboca al Parc de l'Agulla, dos indrets d'oci i lleure on es pot passar un dia complet en família. La Séquia és un canal medieval que va ser construït al segle XIV per portar l’aigua del riu Llobregat des de Balsareny fins a Manresa.
Masia de Can Font
Ctra. de Santpedor, 175. Manresa
Tel. 93 877 22 31 / correu electrònic


Cap comentari :

Publica un comentari