dilluns, 31 de març de 2014

Festival familiar 'El dia minimúsica'


Després de la primera edició, per la qual van passar més de 2.000 persones, Minimúsica i Primavera Sound organitzen per segon any consecutiu ‘El dia minimúsica’, que aquesta vegada tindrà lloc el proper 6 d’abril a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats.


Per Laura Llamas, periodista
 
El seu pare és músic i tocava la trompeta cada dia a casa. “No era fàcil no escoltar-la, era la BSO de casa, entre el so dels dibuixos de la tele i de la meva mare i els meus germans xerrant”, així recorda la Núria Muntaner el seu primer contacte amb la música. “Quan tenia 5 o 6 anys el meu pare va començar a ensenyar-me solfeig a casa, igual que va fer amb els meus dos germans. Però jo vaig ser l'única que va continuar els estudis de música després al Conservatori.” Una aposta per l'educació musical que va viure des de petita i que ha volgut fomentar amb Minimúsica, el projecte musical del qual ara és responsable. Minimúsica va néixer a finals del 2006 amb un objectiu clar: apropar la música actual, de qualitat, i al més variada possible als més petits perquè creixin amb una experiència sonora rica que els marcarà per a la seva vida adulta. Fer-los créixer des de petits l'amor per la música i l'art en general. Que mantinguin les seves ments obertes i siguin creatius. 

En l'actualitat, Minimúsica té un portal web (www.minimusica.tv), una col·lecció de discos temàtics (aquest proper mes d'abril editaran el quart amb l'educació com a tema central i amb la participació de grups com ara Marlango, Christina Rosenvinge, Alondra Bentley, Joan Colomo i Refree amb Silvia Pérez Cruz, entre altres) i més de cent concerts a les seves espatlles per tota la geografia espanyola. 

Entre les seves últimes apostes està el desenvolupament d'una aplicació anomenada Toc and Roll, ideada perquè els nens puguin compondre les seves primeres cançons i desenvolupar la seva creativitat d'una manera fàcil, divertida i intuïtiva. Com si es tractés d'un estudi portàtil, ofereix la possibilitat de barrejar diferents instruments en un multipistes virtual, afegir efectes, gravar la veu i compartir el resultat amb la resta del món.

Un treball de molts anys que els ha consolidat com un dels projectes musicals educatius de referència. De fet, la seva “festa major”, com l’anomena la Núria amb un somriure, arribarà el proper diumenge 6 d'abril a la Fabra i Coats. Es tracta d’El dia minimúsica, un festival d'un dia organitzat amb Primavera Sound creat expressament per a públic familiar, basant-se en els preceptes musicals de diversitat i modernitat, i sumant tota la vessant educativa marca de la casa Minimúsica. “Organitzar un esdeveniment així és un gran treball però també una gran satisfacció. Des d'aconseguir una bona programació musical i oferir tallers originals i educatius, fins a pensar en zones per a les necessitats dels bebès (canviadors, escalfabiberons, etcètera) o una oferta gastronòmica atractiva i saludable”, explica Muntaner. 

Templeton interpretant la banda sonora de la popular sèrie d'animació Hora de aventuras; la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro (acompanyats per l'actuació de Swing Maniacs); The Pinker Tones amb el seu espectacle Rolf & Flor; la sessió d'improvisació a càrrec de Za!; la presentació del quart disc Minimúsica amb Miqui Puig, Joan Colomo, The Free Fall Band i Papa Topo; Guille Milkyway Dj i Delafé Dj, protagonitzaran l'apartat musical, on hi haurà dos escenaris per a concerts adaptats per al públic més mini. Sobre l'elecció dels grups que hi participen, comenta: “El més important és que ens agradi el que fan. També tenim en compte si han tocat abans per a aquest tipus de públic, si els agrada fer-ho i si es sentiran còmodes. A més intentem que el cartell quedi variat, que hi hagi propostes més pop, més rockeres, acústiques i elèctriques. Una mica de tot… Aquest any tenim fins i tot jazz i swing!” A més dels concerts, El dia minimúsica estarà ple d'activitats per gaudir en família, com ara tallers plàstics creatius, zones de joc, ioga per a famílies i, per descomptat, uns serveis i espais adaptats a la comoditat i les necessitats de les famílies.

Perquè si alguna cosa tenen clara a Minimúsica és que l'objectiu final és que “les famílies passin un bon dia junts gaudint de la música i de totes les activitats educatives que hi trobaran”: “Pensem que és molt important compartir moments d'oci de qualitat amb els nostres fills/es, i per això petits i grans han de sentir-se a gust.”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada