dijous, 6 de març de 2014

Osona

LES FABULOSES HISTÒRIES DE L’ESQUERDA
Roda de Ter és una vila que antigament havia tingut tractament de ciutat. La història de Roda es remunta molt enllà en el temps. El riu Ter travessa el terme municipal i, a més de donar-li nom, ha estat sempre present en la vida rodenca. No fa pas gaire, la vida econòmica del poble es concentrava al costat del riu amb les indústries tèxtils. Presumim de tenir literats famosos, herois nacionals que són d’aquí... i un lema tradicional que ens identifica: “Pont sobre pont i una església a cada cap.” Utilitzant diferents recursos visuals com ara objectes, banderoles de colors i sobretot la seva simpatia, el bufó tafaner, Floduc, ens explica totes les històries que coneix sobre l’Esquerda i la gent que hi vivia.
L’Esquerda és un jaciment arqueològic situat al terme municipal de les Masies de Roda. S'hi han trobat restes d'ocupació datades entre el segle VIII aC i el segle XIV dC.
Dates: Tot l’any. 
Informació i reserves: Museu Arqueològic de l’Esquerda. Roda de Ter. Tel. 938540271 / correu electrònic
Les sortides guiades es realitzen preferiblement als matins, però poden adaptar-se a horaris convinguts.

Per dinar, l’Esquerda és ideal per gaudir d'un pícnic. El lloc, situat a 462 metres sobre el nivell del mar, permet gaudir d'unes vistes precioses de la serra de les Guilleries.

PASSEIG AMB PONI 
A l’hípica Coll de Roda us proposem un passeig en poni pel recinte i entrada a la grangeta, on hi ha instal·lacions per poder conèixer els animalons i donar-los menjar. També es poden fer passejos en carro a l’exterior de l’hípica. Les instal·lacions, els voltants i l’ambient són ideals gràcies a l’entorn natural privilegiat, tranquil i segur en què ens trobem, on a més de cavalls conviuen ovelles, gallines, ànecs i conills. Si no coneixes les nostres instal·lacions i vols visitar-nos, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.
Dates: Tot l’any, tret de vacances de Nadal i segona quinzena d’agost. 
Informació i reserves: Hípica Coll de Roda. Roda de Ter. Tel. 938500192 i 609959558.

Cap comentari :

Publica un comentari