dilluns, 3 de març de 2014

Terrassa

Situada al peu del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, Terrassa és una ciutat universitària i industrial amb un ric patrimoni cultural i artístic.

Els monuments, la història i el patrimoni fan de Terrassa un atractiu punt d'interès per a les persones amb inquietuds culturals i amb ganes de conèixer coses noves.


1910, UN PASSEIG PER LA FÀBRICA
Com funcionava un antic vapor? Quins passos s'havien de seguir per fabricar primer els fils i després les teles? Com era la vida de les persones que hi treballaven cada dia? L'exposició permanent La fàbrica tèxtil mostra tot el procés de fabricació dels teixits de llana en el context original d’una fàbrica de principis del segle XX, amb una proposta museogràfica moderna i evocadora. Al llarg del recorregut el visitant pot gaudir d'una col·lecció de maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya, tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació. Els diumenges, a les 13 h, s’hi fa una visita teatralitzada per conèixer, amb personatges històrics, el procés productiu de la llana i com era la vida quotidiana dels obrers a principis del segle XX.
Lloc: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
Rbla. d’Ègara, 270. Terrassa
Horaris d'hivern: 1/9 - 30/6 de dimarts a divendres de 10 a 19 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14.30 h
Horari d'estiu: 1/7 - 31/8 de dimarts a diumenge de 10 a 14.30 h

Per dinar: En la recomanació que us proposem, al parc de Vallparadís, hi ha agradables zones de gespa: les zones estan en els vessants i la gespa està molt ben cuidada. La gent ho utilitza per prendre el sol, per fer un pícnic o per descansar sota una manta.

UN INTERESSANT PARC URBÀ
Vallparadís és un dels parcs urbans més grans de Catalunya. Dins del parc destaca l’arquitectura medieval de les tres esglésies que integren el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere: la de Sant Pere, la de Sant Miquel i la de Santa Maria, el pont medieval, l'antic castell cartoixa de Vallparadís, així com abundants restes arqueològiques. Vallparadís és el pulmó verd de Terrassa, amb una longitud de 3,5 quilòmetres. Un espai que s'ha convertit en l'escenari de moltes activitats lúdiques i culturals. El parc també us ofereix pujar al tren en miniatura que fa un recorregut de 340 metres (els diumenges, de les 11 a 2/4 de 2 del migdia). Dintre del mateix parc trobem el Jardí de les Percepcions, que fomenta el coneixement amb elements per gaudir de la ciència. En cada element o joc hi trobareu les instruccions d'ús i la seva explicació des d'un punt de vista científic. Gaudiu de les percepcions dels vostres sentits tot jugant, una experiència emocionant per a grans i petits.
Rambla de Sant Nebridi, 55. Terrassa
Tel. 937 39 70 65


Cap comentari :

Publica un comentari