dilluns, 7 d’abril de 2014

El Garraf

La roca calcària ha creat un paisatge exòtic, ric en formes càrstiques i amb una vegetació pròpia, en què l'espècie més coneguda és el margalló. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca es dissimulen enmig de la pedra blanca i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions. 


MUSEU DEL FERROCARRIL
Des del 1848, any en què a Catalunya es va posar en marxa el primer ferrocarril de tota la península Ibèrica, el tren ha transformat el món, ha participat activament en l’economia, ha creat un paisatge propi i ha estat un dels nostres principals mitjans de transport. Al Museu del Ferrocarril de Catalunya et proposem una visita perquè t’endinsis en el món del tren: un món de tècnica i precisió, però també d’emocions i records. I és que, des de la seva invenció, el ferrocarril ha despertat l’admiració de grans i petits, que l’han fet seu visitant-lo, estudiant-ne els detalls, recreant-lo en miniatura i difonent-lo. Aquest és l’objectiu principal del museu: posar a l’abast de tothom el món del ferrocarril i els seus protagonistes i ser el centre de referència cultural del ferrocarril a Catalunya. I, per fer-ho possible, s’organitzen tot tipus d’activitats i propostes educatives.
Pl. Eduard Maristany, s/n. Vilanova i la Geltrú
Horari: De dimarts a diumenge de 10.30 a 14.30 h i dissabtes de 10.30 a 14.30 i de 16 a 18.30 h
Horari d'estiu del 15/7 al 31/8 obert tots els dies de 10.30 a 14.30 i 17 a 20 h
Horaris especials a ponts i dies festius
Tel. 938 158 491

Per tastar: La cuina marinera del Garraf té plats emblemàtics i d’antiga tradició: la sarsuela de peix, els allipebres, la sípia a la bruta… Quant a dolços hi ha les llunes de Vilanova, pastes seques elaborades amb farina, avellana, mantega, sucre, crema de llet, pell de llimona i canyella, inspirades en la llegenda que diu que una nit d’estiu un pagès de la Geltrú va voler collir amb un cove la lluna que es reflectia en un pou.

UN PAISATGE EXÒTIC
L'interès paisatgístic, biològic i cultural del massís del Garraf justifica que s'hi hagi creat un espai protegit. La declaració de parc natural és un esforç per recuperar la identitat d'aquest massís tant genuí com exòtic. El Parc del Garraf forma part de la Xarxa de Parcs Naturals, promoguda i gestionada per la Diputació de Barcelona. A la vegada, el parc natural respon a la demanda d'equipaments i instal·lacions per al lleure i l'activitat pedagògica en el medi natural. Per això el Parc organitza múltiples activitats per a tot tipus de visitants: excursions guiades, visites teatralitzades, activitats familiars com ara tallers, jocs de descoberta i passejades de curta durada i baixa dificultat, adreçades especialment als infants.

Cap comentari :

Publica un comentari