dimarts, 29 d’abril de 2014

La Vall d'Aran

La història de la Vall d’Aran està lligada a la cultura del sud de França, amb uns vincles que han estat sempre més forts que amb la península Ibèrica a causa de la complexa orografia, que ha actuat com una frontera natural durant segles, mentre que el riu Garona i el seu fluir en sentit nord li han mantingut sempre una porta oberta amb el país veí.


ARAN PARK
En un entorn de naturalesa salvatge, el parc de fauna de la Vall d'Aran és un lloc per descobrir la fauna d’espècies autòctones d’aquesta zona pirinenca i la biodiversitat de les muntanyes. Hi podreu observar especialment óssos, linxs, llúdries, dues bandades de llops blancs i grisos, marmotes, cérvols i els grans ungulats de muntanya. Modernes presentacions en semillibertat us introduiran en la intimitat dels animals salvatges en el seu propi ecosistema. La instal·lació té una superfície de 16 hectàrees, i l’equipament no és només un centre d’animals, sinó que a més combina la part educativa amb una zona lúdica enfocada als més petits. Disposa també d’un centre d’interpretació, una botiga, una aula d’aprenentatge, un restaurant i una zona de pícnic. Benvinguts a l’escola de la naturalesa.
Carretera del Puerto del Portilhon. Bossòst
Tel. 973 929 006 / 653 898 805
Obert fins al novembre
Horari: de 9.30 a 18 h

Per tastar: L'olla aranesa és el plat més representatiu i típic de la Vall d'Aran. Disposa també d'un rebost natural d'aus, caça i pastura, amb el qual elabora un ampli assortiment de plats tradicionals. Les sopes i els estofats típics són consistents i guarden relació directa amb el clima rigorós de la zona. Us proposem aquest extraordinari plat típic de muntanya, ideal per quan fa fred.

EL FORMATGE DE MUNTANYA
El formatge que s'elaborava antigament a la Vall d'Aran era conegut com a formatge de muntanya, i es feia a totes les cases. Era un producte imprescindible per completar la dieta dels aranesos. Per fi podem degustar formatge elaborat a l’Aran amb altres productes aranesos. Dos germans que viuen a Bagergue, el poble més alt de la Vall d’Aran (1.419 m), a base d’esforç, il·lusió i molts mesos de preparació, han creat la formatgeria artesanal situada a més altitud dels Pirineus. Veniu a visitar l’Hormatgeria Tarrau, la seva ubicació li imprimeix una personalitat molt especial. Podreu aprendre, de primera mà, com es fa el formatge aranès, degustar-ne i comprar delicioses peces per gaudir-ne amb amics o en família. L’única formatgeria de la vall oberta al públic per aprendre els orígens d’aquest aliment mil·lenari i els seus secrets més ben guardats. 
Hormatgeria Tarrau.
C/ Dera Hònt, 9. Bagergue
Horari: Dissabtes, a les 11 h i a les 16 h
Tel. 615 679 918 

Cap comentari :

Publica un comentari