dimarts, 13 de maig de 2014

Besalú

El paisatge extraordinari de la comarca de la Garrotxa és un dels al·licients seductors per al visitant; l’altre, els monuments de la vila que conformen un conjunt històric que expressa el pas centenari de diferents cultures pel territori.


UNA VILA MEDIEVAL
El patrimoni de Besalú es basa en els monuments que formen la vila medieval. Els edificis que configuren el seu patrimoni van des dels temples religiosos fins a edificis civils de gran interès. És destacable el patrimoni que ens ha restat de la comunitat jueva des del segle IX fins a l'any 1436. La ciutat comtal de Besalú va tenir una esplendor que ha quedat marcada en els seus carrers i monuments de tal manera que el configuren com un dels conjunts medievals més interessants i ben conservats de Catalunya. L’origen de la ciutat va ser el castell, que ja trobem documentat al segle X, situat al cim d’un turó on hi ha les restes de la canònica de Santa Maria. Els edificis que anem trobant representen un dels llegats monumentals més notables de l´època medieval catalana. El 1966 el poble va ser declarat Conjunt Historicoartístic Nacional pel seu gran valor arquitectònic.
Més informació 
Tel. 972 59 12 40
 
Per tastar: Són molts els exquisits plats elaborats que es poden suggerir al visitant. Bones opcions a l'hora de triar són: els peus de porc amb salsa, l'ànec amb peres, el be amb pèsols, el conill agredolç, el bacallà a la menta amb alls o el guisat de senglar... No ens en podem anar sense tastar la seva famosa ratafia, una beguda alcohòlica, feta a base de macerar diferents fruits amb aiguardent i espècies.
 
MICROMUNDI
Visitar el Museu de Miniatures i Microminiatures és endinsar-se en una altra realitat, és fer un viatge al cor de la imaginació i la precisió tècnica. La visita permet descobrir un conjunt d’obres excepcionals que ens transportaran a diferents mons en miniatura. Al museu podem contemplar milers de peces cada vegada més petites fins a arribar a les dimensions inimaginables de les microminiatures. El museu està situat en un edifici singular d'estil racionalista, al costat de l'església romànica de Sant Pere. La instal·lació museística ha estat concebuda amb un plantejament totalment innovador i didàctic, tant en el disseny i acoloriment de les diferents sales, com en els recursos expositius, en especial pel que fa a la concepció de les vitrines, els sistemes d’il·luminació i els aparells òptics per a l’observació de les obres.
Micromundi. Museu de Miniatures i Microminiatures.
Pl. Prat de Sant Pere, 15. Besalú
Horaris: 1/5 - 31/10 de 10 a 19 h tots els dies.
1/11 - 30/4 de 10 a 15 h (dilluns tancat), caps de setmana i festius de 10 a 19 h.
Tel. 972591842

Cap comentari :

Publica un comentari