dilluns, 19 de maig de 2014

El Maresme

Entre mar i muntanyes es troba el Maresme, una zona de paisatge muntanyenc on destaca el parc del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral i el de la Serralada de Marina, i on es conreen els vins de la denominació d'origen Alella.


VISITEM UN FAR
El Centre d'Interpretació del Far de Calella és un espai didàctic i visual que convida a la interacció. Els visitants poden experimentar a través de les pantalles interactives, endinsant-se així en la història de les comunicacions marítimes. L'aula museu s'ha habilitat al que havia estat l'antic habitatge del faroner, un espai en què destaca la claraboia. A l'interior es recrea la negror de la nit i un cel estrellat, l'ambient propici per explicar la història del far calellenc, que n'és el protagonista, i per això s'ha col·locat una reproducció en miniatura de la torre lluminosa que identifica la ciutat. Aquest és un dels àmbits temàtics del Centre d'Interpretació. Els altres dos s'articulen sobre dos elements de la ciutat: les torres de guaita, que permeten explicar les funcions de la telegrafia òptica, i el campanar de l'església i els senyals acústics.
Centre d'Interpretació del Far de Calella
Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14 h
Carretera N-II, km 666
Tel. 937 695 102 

Per tastar: Els productes del Maresme han adquirit bona fama, com ara els pèsols de la floreta i les garrofals, les maduixes i les cireres, a la primavera; el peix i marisc i el tomàquet Montserrat o pometa del Maresme, a l’estiu; els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses d’Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet i els bolets del Maresme, a la tardor.

UN PASSEIG PEL BOSC
El punt de partida de l’itinerari és el nucli d’Hortsavinyà, envoltat de muntanyes i bosc, on s’arriba per una pista asfaltada des de la localitat de Tordera. Des d’aquí, un camí s’endinsa pel bosc fins a arribar a l’ermita de la Mare de Déu d’Erola. El sender comença davant del Centre d’Informació i s’enfila per la muntanya. Fent unes poques passes s’arriba a una antiga plaça carbonera amb el terra de color negre. Aquest espai és testimoni del carboneig, una de les activitats amb més tradició a la zona. Seguint el camí, es troba l’ermita blanca de l’Erola. La llegenda explica que fa molts anys hi va haver una passa de verola a Hortsavinyà i que tothom que anava a veure la imatge, que era a la muntanya, es curava. Va ser així com es va decidir construir aquesta petita ermita. Un passeig on els més petits podran conèixer més de la vida al bosc.
Centre d'Informació d'Hortsavinyà
Veïnat d'Hortsavinyà. Tordera
Tel. 937 443 327 i 937 630 858


Cap comentari :

Publica un comentari