dilluns, 5 de maig de 2014

La Pobla de Lillet

“El pes de la muntanya és abassegador, obsessionant, i això fa que aquest Alt Berguedà tingui una nota grandiosa: els seus panorames. La seva grandiositat és realment superba", escriu Josep Pla, parlant del Berguedà.


EL TREN DEL CIMENT
Es tracta d'una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. L'antic Tren del Ciment té un recorregut de 3,5 km i disposa de 4 estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, Jardins Artigas i el Museu del Ciment-Castellar de n'Hug. El trajecte dura aproximadament 20 minuts. A l'antiga estació de la Pobla de Lillet, inici del nostre recorregut, podeu gaudir d'una visita a l'exposició Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat, que us ofereix una presa de contacte amb els trens miners i industrials de la vall. La Pobla de Lillet té un ampli ventall d’atractius turístics: el Pont Vell, el pont més antic que travessa el riu Llobregat; el nucli antic; la dotzena de fonts que hi ha repartides per tota la població; el monestir romànic de Santa Maria de Lillet, del segle IX… 
Tel. 938 257 037

Per tastar: Patates emmascarades... Heu sentit que en alguns llocs del Berguedà, d'on és típic aquest plat, l’anomenen "el plat del dimoni" o "de l'infern"? I de vegades l'acompanyen amb col confitada i bitxos. Les patates emmascarades es menjaven el dia de matar el porc, per sopar.

JARDINS ARTIGAS   
Els Jardins de Ca l'Artigas són uns jardins de tipus naturalista, amb pedres, aigua i vegetació, que van ser dissenyats a principis del segle XX per l'arquitecte Antoni Gaudí. L'arquitecte havia arribat a la Pobla de Lillet per projectar el xalet del Catllaràs, on s'allotjarien els enginyers de les mines de carbó situades a la mateixa serra. Durant la seva estada a la Pobla, Gaudí es va estar a casa dels Artigas i, com a agraïment per l'hospitalitat rebuda, va projectar per a la família uns jardins just al darrere de la seva fàbrica: els Jardins Artigas. Construïts a prop del riu Llobregat, els Jardins Artigas formen un conjunt arquitectònic immers en un espai natural agrest i salvatge. La glorieta, el pont dels arcs, la cascada, la gruta, les figures del bestiari i la remor de l'aigua ens acompanyen mentre passegem per aquest bocí de natura decorada.
Horari de caps de semana i festius: De 10 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h
Dimecres, dijous i divendres: passar per l'oficina de turisme de 10 a 12 h  
Tel. 687 998 541


Cap comentari :

Publica un comentari