dilluns, 2 de juny de 2014

Alt Àneu

El municipi d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, està constituït per 8 nuclis de població que es distribueixen al llarg de les valls formades per la Noguera Pallaresa i el riu de la Bonaigua.


UNA EXPERIÈNCIA ÚNICA
MónNatura Pirineus és un equipament que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge. És un centre que disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus, que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius. MónNatura Pirineus ofereix una proposta d’estades i activitats adreçada a un públic general amb l’objectiu de donar a conèixer els valors naturals i socioculturals d’aquest territori pirinenc. L’àmplia proposta d’activitats inclosa en els diferents programes permet al visitant gaudir d’un gran ventall d’activitats: des d’una visita de mig dia fins a una estada d’estiu completa de set dies de durada.
MonNatura Pirineus
Més informació
Més informació per telèfon: 973 626 722

PER TASTAR: El codony i les peres de Cardós només es poden menjar cuites. Es fan servir força, ja sigui per fer l'allioli de codony o de pera, ja sigui per fer carn amb peres. La pera també s'afegeix a l'escudella i, llavors, el brou guanya un cert gust dolç. D'allioli fet amb aquestes dues fruites en trobareu a gairebé tots els restaurants d’Alt Àneu, amb un gust fi i deliciós.

ENTORN NATURAL PRIVILEGIAT
Alt Àneu és fruit de la fusió dels antics ajuntaments d’Isil, Son, Sorpe i València d’Àneu, amb els seus agregats (Alós, Àrreu, Borén, Isavarre, Isil, Son, Sorpe i València d'Àneu) i dues entitats municipals, la d’Isil i Alós, i la de Sorpe. Des d’un punt de vista històric i cultural, és un territori que es caracteritza per una rica tradició mil·lenària i un patrimoni natural i cultural d’interès remarcable, a tocar del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Amb aquests importants actius patrimonials, el muncipi és un punt d'encontre immillorable, tant a l'estiu com a l'hivern. Als replans de les valls, el visitant trobarà pobles que mantenen una arquitectura tradicional pirinenca sense haver renunciat a la modernització que garanteix qualitat de vida en un entorn natural privilegiat.
Ajuntament d'Alt Àneu
Av. del Port de la Bonaigua, 9. València d'Àneu
Tel. 973 626 038

Cap comentari :

Publica un comentari