dimarts, 10 de juny de 2014

El Delta de l'Ebre

El Delta de l'Ebre ens ofereix un marc de natura únic, un paisatge de gran riquesa biològica que constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de les terres catalanes i representa un enclavament de vital importància dins les zones humides de la Mediterrània.

A NAVEGAR
Navegar pel riu Ebre s'ha convertit en una activitat lúdica que permet gaudir del paisatge i dels frondosos boscos de ribera. Tradicionalment la navegació fluvial havia estat el centre del comerç dels pobles de la ribera. Durant molts anys, la navegació fluvial s’havia circumscrit al transport de mercaderies, una activitat que va desaparèixer a la meitat del segle XX per la consolidació de la xarxa viària i dels desplaçaments per carretera. A la fi dels anys noranta es va impulsar un nou projecte de navegabilitat orientat exclusivament a l'oci i al turisme. Des de llavors es poden recórrer els més de 100 quilòmetres de riu que hi ha entre Ascó i Amposta amb embarcació pròpia o de lloguer o a bord d'un petit creuer, o, pels més aventurers, els més de 125 quilòmetres que separen Riba-roja d'Ebre i la desembocadura en piragua o caiac.
Pas de barques Illa de Buda (Riumar)
Tel. 977 480 128

Per tastar: Les Terres de l'Ebre ofereixen productes alimentaris de mar i de muntanya que són la base de la seva saborosa cuina. Les planes interiors de secà i les hortes que voregen el riu Ebre ofereixen bolets, hortalisses, verdures, fruita dolça, cítrics o el característic arròs del Delta de l'Ebre. Tot plegat es complementa amb el saborós peix, el marisc i els mol·luscos. 

LA CASA DE FUSTA
La Casa de Fusta és una instal·lació que alberga un centre d'informació i un museu ornitològic on es mostren les espècies més representatives de la fauna del Delta. Per conèixer quin ha estat el seu procés històric, hem de remetre'ns a l'any 1926, data en què tres senyors de Barcelona, atrets per les aus que albergava la llacuna de l’Encanyissada, van decidir fundar una societat de caça. La necessitat de tenir un habitatge per instal·lar-se va ser l’origen de la construcció d'aquest refugi, que es va edificar amb fusta portada del Canadà. Durant la Guerra Civil, la casa va ser ocupada per habitants de la zona, que la van utilitzar com a refugi, cosa que en va garantir la conservació. Ara, aquesta construcció està ideada amb el propòsit de facilitar el coneixement d'aquest espai natural.
Partida de la Cuixota, s/n (Llacuna de l'Encanyissada-Poblenou del Delta). Amposta
Tel. 977 261 022

Cap comentari :

Publica un comentari