dimarts, 1 de juliol de 2014

La Vall de Boí

Durant l’edat mitjana la Ribagorça va ser un comtat independent. Hereu d’aquest període històric és el llegat artístic d’època romànica.


PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici està situat al cor dels Pirineus i és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a l’alta muntanya. Donen vida a aquest espai natural protegit alguns cims que superen els tres mil metres d’alçada, rius, cascades i estanys que ens fan sentir al país de l’aigua, i una gran diversitat d’espècies animals i vegetals que lluiten per sobreviure en un medi físic rigorós. El parc ofereix durant les quatre estacions de l’any tot un programa d’activitats que inclou itineraris amb el servei de guies interpretadors, jornades naturalistes, concursos, etcètera, que tenen l'objectiu de donar a conèixer els principals valors naturals del Parc Nacional d'Aigüestortes per tal de millorar la protecció i la conservació d’aquests espais privilegiats.
Casa del Parc Nacional a Boí:
Ca de Simamet
Carrer de les Graieres, 2
Tel. 973 696 189

PER TASTAR: La cuina de la Vall de Boí és una cuina de muntanya, basada en els recursos naturals. El corder té una gran tradició culinària; el porc i els seus derivats són també molt apreciats. Altres plats com la vianda (l’escudella de l’Alta Ribagorça), els civets i la preparació dels bolets, ens permeten gaudir de productes i estils que van de la cuina més tradicional a la més creativa i elaborada.

EL CONJUNT ROMÀNIC
Us convidem a descobrir el Conjunt Romànic de la Vall de Boí. En aquesta vall del Pirineu hi trobareu una gran riquesa patrimonial: vuit esglésies i una ermita, construïdes durant els segles XI i XII. La Unesco, l'any 2000, va declarar Patrimoni Mundial les esglésies de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l'Assumpció de Cóll i l'ermita de Sant Quirc de Durro. El romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic, que es caracteritza per la funcionalitat de les seves construccions, l’acurat treball de la pedra, els esvelts campanars de torre i la decoració exterior d’arquets cecs i bandes llombardes.
Centre del Romànic de la Vall de Boí:
Carrer del Batalló, 5. Erill la Vall (la Vall de Boí)
Tel. 973 696 715
Obert al públic del 12 d'abril al 12 d'octubre
De 9 a 14 h i de 17 a 19 h. 

Cap comentari :

Publica un comentari