dimecres, 23 de juliol de 2014

L'Escala

El nom de la vila prové del topònim Scala, que designa un port natural per al refugi de barques; una denominació a la qual fa honor i que convida a tothom a descobrir que la població és acollidora i està més viva que mai.


RUÏNES D’EMPÚRIES
Empúries va ser la porta d’entrada de les cultures grega i romana a casa nostra i el lloc a través del qual es va iniciar la romanització de la península Ibèrica. És l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega -l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les restes d’una ciutat romana, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà. Empúries constitueix un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació durant l’època imperial. Una visita a les seves ruïnes a primera hora del matí pot ser un passeig agradable, el contrapunt cultural a una jornada esportiva que us proposem.
C/ Puig i Cadafalch s/n. Empúries-l'Escala.
Tel. 972 77 02 08

Per tastar: L'Escala té com a plats típics per excel·lència els de peix. L'anxova de l'Escala, famosa per la seva tradició mil·lenària de salaó de peix, es pot degustar a les fàbriques on s'elabora artesanalment, en restaurants i en bars de tapes. També es pot adquirir en botigues especialitzades en aquest producte que té denominació d'origen.

PASSEJADA EN CAIAC
Una passejada en caiac de mar per la petita badia de Montgó és una experiència única: les seves raconades, les seves aigües cristal·lines, la visió d’un entorn des d’un punt de vista diferent..., tot plegat són al·licients més que suficients per convertir aquesta experiència en una de les més agradables per als més petits de la colla. Sigui en caiac individual o per parelles, l’experiència de ben segur que omple. Cala Montgó comprèn la costa del massís del Montgrí, caracteritzada pels seus imponents penya-segats trencats per petites cales, esquerdes, túnels i coves de gran bellesa que justifiquen plenament el qualificatiu de Costa Brava. Kayaking Costa Brava és una empresa dedicada exclusivament al caiac de mar. Ofereix un ampli ventall d'excursions guiades a diferents punts de la nostra costa, i s’adapta a qualsevol nivell.
Kayaking Costa Brava.
C/ Enric Serra, 42 (l'Escala).
Tel.: 972 77 38 06.

Cap comentari :

Publica un comentari