dilluns, 25 d’agost de 2014

La gallineta vermella

“Hi havia una vegada una gallineta vermella que vivia en una granja amb els seus pollets. A la granja també hi vivien un gos mandrós, un gat dormilega i un ànec molt barrilaire. Un dia, mentre la gallineta vermella escatinyava la terra tot buscant menjar, es va trobar uns quants grans de blat. I se li va ocórrer una idea...”
La Gallineta Vermella és la protagonista d’un conte tradicional anglòfon amb una temàtica que no ha deixat de ser actual: el valor de l’esforç i la constància enfront de la insolidaritat i la ganduleria dels qui estan acostumats a obtenir beneficis del treball aliè d’una manera injusta i immerescuda.
A diferència de la Gallineta Vermella, que té ganes de treure profit d'uns grans de blat, l'actitud del Gos Mandrós, del Gat Dormilega i de l'Ànec Barrilaire indica ¬−pels adjectius que defineixen els personatges− que no col·laboraran pas amb les tasques necessàries: plantar, segar, recol·lectar, moldre, maurar... Tasques que, a més a més de ser dures, requereixen un llarg període de temps, a través de les estacions. I la paciència tampoc és una de les qualitats dels qui només s'interessen pels resultats immediats.
Edat: A partir de 4 anys
Pilar Martinez i Marco Somà
Ed. Hipòtesi

Cap comentari :

Publica un comentari