dilluns, 29 de setembre de 2014

El Bages

El Bages és una terra de contrastos gràcies al seu variat patrimoni natural, històric i arquitectònic. Una comarca fèrtil amb una gran força de la terra que li permet produir una gran varietat de productes alimentaris que l'han convertit en un rebost de productes naturals. 


COVES DEL TOLL
Les coves del Toll, al terme municipal de Moià, són unes de les coves prehistòriques d’Europa més riques en fauna del quaternari: hipopòtam, rinoceront, ós de les cavernes, lleó, hiena, bou primitiu, isard... Hi trobem restes de foc i uns pocs sílexs ens demostren la presència humana, de l'home neandertal, durant el paleolític mitjà (entre 100.000 i 40.000 anys d’antiguitat), quan l'home passa de ser recol·lector a pagès. Relacionat amb les troballes a la cova del Toll tenim un exemple molt interessant: aquell individu masculí i robust, no gaire alt i branquimorf, de tipus alpí, del qual s’ha trobat l’enterrament i que s’acompanya d’un fermall metàl·lic d’origen centreeuropeu. El Toll és una gruta amb una profunditat total de 1.148 m i ja es coneixia al segle XVIII, època en què ja va haver-hi un intent d’exploració.
Coves del Toll
Ctra. N-141 (ctra. de Vic), km 32. Moià
Tel. 938 209 134

Per tastar: La comarca del Bages és una zona amb una forta tradició i empremta agrícola. Aquest territori elabora tota una varietat de productes exquisits dotats de singularitat, gràcies al clima del Bages, el relleu i el tipus de terra. Avui recomanem dos productes de la zona: el tomàquet del Cardener i les mongetes de Castellfollit del Boix, que tenen la qualificació de Denominació Comarcal de Productes Alimentaris del Bages.

RUTES AMB CARAVANA
Una manera totalment diferent de conèixer el país, al ritme dels nostres avantpassats, és fent-ho en una caravana arrossegada per cavalls. Agradables passejades amb cavall, carros, mules i rucs que us acostaran a les tradicions de la nostra terra, els mitjans de transport habituals fins fa poques dècades. Per provar aquesta activitat, que encantarà a petits i grans, s’ha d’anar a les Planes, a quinze quilòmetres de Manresa, amb una esplèndida vista sobre el massís de Montserrat i els Pirineus. La caravana es lloga a Paisatge i Aventura, una empresa que ofereix un ventall de rutes pel Bages. La caravana la condueix el client, que pot tenir-la durant una hora o fins i tot durant uns dies. Es proposen rutes per la serra de Castelltallat que permeten conèixer un interessant patrimoni.
Paisatge i Aventura
Les Planes
Sant Mateu de Bages
Tel. 938 360 060


Cap comentari :

Publica un comentari