dimarts, 23 de setembre de 2014

Osona

El paisatge i el territori osonencs són idonis per a activitats a la natura, i la gran oferta de fires i mercats, festes i tradicions populars contribueixen, juntament amb la seva gastronomia, a ampliar les possibilitats de convertir una visita a la comarca en una gran experiència.


AVENTURA DE BANDOLERS
Osona és una terra rica en mites i llegendes de tot tipus, però sobretot vinculades al fenomen del bandolerisme. Els bandolers van ser personatges de gran rellevància durant l’època medieval que actuaven arreu del territori. Perot Rocaguinarda, Toca-sons o Serrallonga són alguns dels bandolers catalans més coneguts que es dedicaven a saquejar les masies dels ciutadans rics de l’àrea del Montseny. Una manera diferent i divertida de saber-ne més coses és fent l'excursió guiada que ressegueix la petjada d'aquests bandits entre boscos, balmes i carenes amb vistes privilegiades. Entre els llocs més destacats hi ha les cuines d'en Rocaguinarda, una cova que servia d’amagatall als bandolers, o la fossa d’en Toca-sons, on va ser capturat aquest bandit. L'excursió es fa, sota demanda prèvia, durant els caps de setmana.
Taradell
Reserves: info@ruralturistic.cat o trucant al 679 982 163.

Per tastar: “De la terra a la taula.” Aquesta frase resumeix la gastronomia osonenca, presidida pels embotits i derivats del porc. La llonganissa de Vic és la més famosa d’una família que també conté productes com la botifarra, el bisbe, la somalla, el fuet, la baiona… Els acompanyen altres productes com ara els formatges i làctics, la pastisseria, la cervesa i molts altres.

VISITA AL MOLÍ
Visitar el Molí de la Llavina, a prop de Centelles, és una activitat cultural i gastronòmica que ens permetrà gaudir d’un entorn especial on encara volta lliure el bestiar propi d’un mas: gallines, ànecs, gats, cavalls…, i poder veure el funcionament d’un molí accionat per l’aigua de les basses, tal com s’ha fet durant centenars d’anys. Aquest és un dels pocs molins fariners que hi ha en funcionament a Catalunya. A més elaboren des de fa més de 20 anys formatges de cabra i de vaca, entre els quals destaca el blau d’Osona, formatge nascut el 1997 i de producció molt limitada. La funcionalitat de la formatgeria permet que ells mateixos puguin elaborar tots els productes. I fan la producció en funció de les expectatives de venda, per tal d’oferir la millor qualitat. 
Molí de la Llavina. Centelles
Coordenades GPS:41.786200,2.230500
Reserves: 626 168 826 o martillavina@gmail.com
Tel. 938 811 695


Cap comentari :

Publica un comentari