dimarts, 14 d’octubre de 2014

Calafell

Situat al cor de la comarca del Baix Penedès, Calafell gaudeix de la Certificació de Turisme Familiar atorgada per la Generalitat de Catalunya, cosa que significa que disposa d'una oferta d'allotjaments i restauració adaptada a les necessitats de les famílies i d'una gran varietat de propostes d'oci i entreteniment.


CIUTADELLA IBÈRICA
Un viatge al temps dels ibers. Descobrireu i reviureu la història d’aquests avantpassats nostres. Aquest és un singular equipament cultural on vint anys d’excavacions arqueològiques han permès reconstruir in situ aquest jaciment. Després de rigorosos estudis, els arqueòlegs han reproduït l’aspecte que les seves muralles, els seus carrers i les cases devien tenir cap als segles VI i I aC. Es tracta d'un assentament pertanyent a la tribu ibèrica dels cossetans que tenia la funció d'exercir el control del territori i l'arribada de productes comercials per mar. La visita està pensada com un salt en el temps que us ajudarà a conèixer les formes de vida, els costums i els trets fonamentals de la cultura ibèrica.
Organisme Autònom Municipal Fundació Castell de Calafell
Ctra. comarcal entre Segur i Calafell C-31, km 141
Tel. 977 694 683
Horaris: 16/9-31/3: De dimarts a diumenge de 10 a 14 h i dissabtes de 16 a 18 h (novembre, desembre i gener no hi ha tardes per falta de llum solar)
1/4-29/6: De dimarts a diumenge de 10 a 14 h i dissabtes de 16 a 19 h
30/6-15/9: De dilluns a diumenge de 10 a 14 h i dissabtes de 17 a 20 h  
Més informació

Per tastar: No us oblideu de demanar cossetans per postres. Els cossetans són uns dolços de creació recent. Són fruit de les idees dels pastissers locals, que van experimentar fins a crear una combinació de fruita seca, ametlles o avellanes caramel·litzades, xocolata i pols de cacau. Són una autèntica delícia.

I MOLT MÉS
Testimonis silenciosos d’un ric passat són algunes de les moltes empremtes que ens ha deixat la història de Calafell: les restes de dues cisternes de l’època romana; el viatge a èpoques passades entre les muralles del majestuós castell medieval de la Santa Creu, dotat d’una de les més singulars panoràmiques de Calafell; la visita a una de les ja gairebé inexistents botigues de pescadors: el Museu Casa Barral, on l’entranyable escriptor Carlos Barral va passar llargues i agradables temporades, sota la mirada atenta de la platja calafellenca i les cases d’indians, com cal Bolavà i cal Perico. En el passat, Calafell va ser objecte de l’atenció d’alguns indians importants, com ara els marquesos de Comillas i els de Samà, a més d’algunes famílies calafellenques amb petites fortunes guanyades a les Amèriques.
Ajuntament de Calafell
Patronat Municipal de Turisme
Sant Pere, 29. La Platja de Calafell
Tel. 977 699 141 
Més informació

Cap comentari :

Publica un comentari