dimarts, 4 de novembre de 2014

Cardona

Visitar Cardona és sentir la història en directe: podeu passejar per una vila medieval, visitar temples romànics i gòtics, reviure setges i batalles al castell més inexpugnable, i viure l’experiència d’endinsar-vos en una muntanya de sal única al món. 


LA FORTALESA MAI VENÇUDA
El paper que van tenir Cardona i la fortalesa en la Guerra de Successió constitueix un dels moments èpics de la història de la nostra nació. Aquesta memòria comença a forjar-se ja l’any 1711, quan el castell i la vila van ser assetjats durant més de 40 dies per les tropes de l’exèrcit francoespanyol. I Cardona va resistir. 
Va mantenir invicta la plaça, fet que va ajudar a conservar l’esperança de la victòria durant tres anys més, i va començar així a forjar-se el mite del castell de Cardona com “la fortalesa mai vençuda per la força de les armes”. En els 300 anys posteriors, Cardona ha mantingut viu el record de l’heroica resistència que els defensors del castell van protagonitzar per defensar les institucions catalanes. Hi ha visites guiades i teatralitzades.
Castell de Cardona
Oficina de Turisme
Avinguda del Rastrillo, s/n. Cardona
Tel. 93 869 27 98

Per tastar: De la gastronomia de Cardona destaca la llenega, un dels productes de prestigi dels camps de la Catalunya Central, un bolet de color clar que s’utilitza en múltiples receptes, principalment per acompanyar plats amb carn, sobretot guisats i estofats. A la tardor se celebra a Cardona una popular fira dedicada a aquest bolet.

PROJECTE ALQUÍMIA: EL SECRET DEL ‘LIBER SALIS’
Visita teatralitzada a la Muntanya de Sal. Els germans Bartomeu, la Carlota i en Tomeu, són científics exploradors amb coneixements en un munt de camps de la ciència. Són descendents d’en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del segle XV, autor del Liber Salis, el llibre de la sal, on va recollir tots els seus coneixements sobre la Muntanya… i també el seu gran secret. 
Han passat segles i ara un dels dos germans Bartomeu ens proposa acompanyar-lo a la recerca d’un nou mineral, una pedra que canviarà la història de la humanitat. Ens endinsarem a la Muntanya de Sal, n’aprendrem la formació, la història, les formes d’extracció, els tipus de sal… La gaudirem amb els cinc sentits al mateix temps que hi deixarem volar la imaginació.
Parc Cultural de la Muntanya de Sal
Ctra. de la mina, s/n. Cardona
Tel. 93 869 24 75
Horari de visites de cap de semana: 10.45, 12.45 i 16.15 h

Cap comentari :

Publica un comentari