dimarts, 25 de novembre de 2014

La Cerdanya

La Cerdanya ocupa l'alta vall del riu Segre, al centre dels Pirineus catalans, una comarca d'importants recursos turístics: estacions d'esquí, excel·lent gastronomia, paratges naturals bellíssims, monuments romànics i un conjunt de pobles d'alta muntanya que conserven el sabor dels nostres orígens. Els itineraris a peu o amb bicicleta pels magnífics paratges són molt atractius.


VOL AMB GLOBUS ENTRE ELS PIRINEUS I LA SERRA DEL CADÍ
Ens trobarem a primera hora del matí per participar en el muntatge i inflat del globus. Ens enlairarem del centre d'aquesta ampla vall dels Pirineus i volarem durant una hora i mitja aproximadament, gaudint de la privilegiada vista de tot el Pirineu francès per una banda, la serra del Cadí per l'altra, les pistes de la Masella i la Molina i el Canigó. Arribarem en ocasions als 2.000 m d'altura i seguirem amb un vol rasant a poca altura sobre els verds prats, amb les seves vaques i cavalls, el riu Segre i els típics poblets de pedra com ara Prats, Pi, All, Nas, Prullans i el mateix Puigcerdà. L'itinerari dependrà del vent. Un 4x4 ens seguirà per terra, ens recollirà al punt d'aterratge i ens portarà al punt de partida. Ens lliuraran un diploma i fotos.
Tel. 93 515 60 60

Per tastar: El trinxat, el conill amb bolets, el fetge amb agredolç i molts altres, identifiquen una gastronomia natural i elogiada pels gurmets que busquen l'originalitat d'una cuina autòctona. La mel i els formatges, peres, cireres, aranyons, codonys i la pastisseria, són altres productes típics d'aquesta zona. Els exquisits embotits de la comarca elaborats pels artesans xarcuters, com ara el pa de fetge, les diferents varietats de bull i la llonganissa, configuren una oferta de productes cerdans de primera qualitat.

LA VIA ROMÀNICA
La Via Romànica, ruta transfronterera del romànic pirinenc, transcorre transversalment des de Perpinyà fins a Bassella, al límit meridional de l’Alt Urgell. És a dir, des de la Mediterrània fins a les terres planes de Ponent. La ruta travessa les comarques del Rosselló, el Conflent, la Cerdanya i l’Alt Urgell. El romànic de la Cerdanya presenta un conjunt força unitari d’edificis de dimensions reduïdes on sobresurten exemples com l’antiga canònica de Santa Maria de Talló, població al sud de Bellver de Cerdanya, o l’església parroquial de Sant Pere d’Alp. La renovació arquitectònica del segle XI implanta a la Cerdanya les formes llombardes de caràcter molt simple, tant pel que fa a la concepció formal com la decorativa, i provoca nombroses construccions mancades de decoració.


Cap comentari :

Publica un comentari