dimarts, 18 de novembre de 2014

Talamanca

Talamanca és un poble d'origen medieval que ofereix una gran quantitat de llocs d'interès: el nucli antic del poble, l'església de Santa Maria, el Castell… Gaudiu d’un dia a Talamanca, el municipi del Bages situat dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.


CASTELL DE TALAMANCA
Situat al nucli antic del municipi i actualment en bon estat de conservació, el Castell de Talamanca constitueix un element de referència a la zona. El castell gairebé va ser reconstruït de bell nou al segle XVIII, després que Felip V, en els seus Decrets de Nova Planta, l’inclogués en la llista de castells que s’havien d’enderrocar per haver estat importants focus de resistència pro-austriacista. Del castell originari, que data del segle X, només se’n conserva la torre i una part de la muralla. El castell és un edifici de fort caràcter simbòlic que ha d’esdevenir un element de referència per al desenvolupament turístic del municipi. L’antiga edificació, pel fet d’estar ubicada al mateix nucli antic de Talamanca, gaudeix d’un entorn natural de gran bellesa i actua com a porta nord del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
Horaris: Diumenges i festius, a les 11, 12 i 13 h.
Tancat del 15 de desembre al 31 de gener
Tel. 682 197 220

Per tastar: Els menjars fets a la brasa i altres com la vedella estofada, l’escudella i carn d’olla, la cansalada, les mongetes seques, carns, embotits, formatges, mel, vins, coques i productes de l'horta, entre altres, tindran un paper destacat en la vostra taula.

LA RIERA DE TALAMANCA 
Recordem que estem dintre d’un parc natural de valls frondoses, serralades i espectaculars miradors formats per altiplans, compost de cingles i monòlits rogencs que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars. Per això proposarem fer una mica de senderisme per conèixer Talamanca i el seu entorn. Amb aquest itinerari descobrirem l'origen medieval de Talamanca. Passarem pel costat d'una església romànica i d'un castell del s. XI; veurem un molí, la font del poble, una sínia, un forn d'obra i una barraca de vinya.

 
Iniciem el recorregut a l'oficina d'informació del parc, sortint cap a l'esquerra. Continuem pel mateix carrer fins a la plaça de l'Església, on hi ha l'Ajuntament Vell. Des de la plaça prenem el carrer del Castell que, davallant, mena a un casal senyorial. Després tornem a la plaça de l'Església i seguim.
La durada d’aquest recorregut es de 2h30 i la dificultat és mínima.


Cap comentari :

Publica un comentari