dimarts, 2 de desembre de 2014

Baix Camp

Les terres del Baix Camp són un autèntic paradís per descobrir, ple d’espais naturals verges, de racons tranquils i assossegats i de petits i acollidors pobles on el temps sembla haver-se aturat ja que mantenen intacte el seu caràcter autèntic i profundament arrelat a la terra.


EL MÓN DE L’OLI
A Riudecanyes hi ha una llarga tradició en el treball del camp i més concretament de l’olivera i de l’oli de gran qualitat. En aquesta visita podràs conèixer el conreu de l’olivera, les característiques i els processos d’elaboració de l’oli i també podràs contemplar el paisatge de la zona. La visita comença en un camp d’oliveres centenàries, on els més petits fan una sèrie de jocs i tota la família fa un tast bàsic d’olis i una degustació de pa amb tomàquet i oli d’oliva verge extra. També es visita el Centre d’Interpretació Fruits del Paisatge, on es poden conèixer els diferents productes de la comarca i els seus paisatges. La visita acaba amb un taller de maceració d’oli. Si hi participes, et podràs emportar de record el teu oli personalitzat.
Lloc: Riudecanyes.
Tel. 638 027 366

Per tastar: El menjablanc és el plat típic de Reus. El menjablanc es fa amb llet, llet d’ametlles, midó, sucre i un canonet de canyella. Es prepara barrejant els ingredients en fred i posteriorment remenant-ho mentre s’escalfa, fins a l’ebullició. La llet d’ametlles es prepara triturant ametlles, afegint aigua a la pasta formada i a continuació filtrant.

ITINERARI DEL ROURE REBOLL
A partir d’aquest mes de novembre, Prades disposa d’un nou itinerari didàctic, perfectament senyalitzat, sobre el roure reboll (Quercus pyrenaica Willd). És un recorregut circular de 4,7 km, amb un desnivell de 154 metres i de dificultat baixa (1h 15’), que passa per boscos de reboll, castanyer, alzina, pi roig... És un nou equipament de turisme de natura que junt amb el Camí Natural inaugurat el juny passat amplia en gran manera l’oferta de senderisme amb itineraris senyalitzats. La importància d’aquesta ruta rau en la singularitat del roure reboll, una espècie característica del clima submediterrani i de distribució atlàntica, que té a les Muntanyes de Prades l’única població a Catalunya. El reboll es pot reconèixer perquè té una escorça gruixuda que pot arribar a 2 o 3 centímetres, normalment amb gran quantitat de líquens adherits. Les seves fulles grans i lobulades són vellutades per la part de sota.
Prades. L’Ajuntament. Plaça Major, 2
Tel.: 977 868 018 


Cap comentari :

Publica un comentari