dilluns, 22 de desembre de 2014

Barcelona

Què hi ha per aquí? I uns carrers més enllà? Sigueu on sigueu de Barcelona, segur que molt a prop hi ha alguna cosa per disfrutar: tresors de l'antiga ciutat romana i medieval, joies del modernisme i de l'arquitectura contemporània, mercats per regalar-se els sentits…


DISCOVERING COLUMBUS

Barcelona, ciutat colombina. La marina catalana va ser una de les majors potències navals de l’edat mitjana, del mateix nivell que la marina genovesa i la veneciana; a més, Barcelona va ser una de les ciutats marítimes i portuàries més importants ja des del segle XIII. La ruta guiada té una durada aproximada de 4 hores, comença al centre de la Rambla de Barcelona i acaba al famós monument a Colom. Inclou també un tast gastronòmic típic català a la Casa de Colom i l’accés al Mirador de Colom per gaudir de les seves excepcionals vistes sobre Barcelona. Durant la ruta, es mostra al públic assistent rèpliques de documents de l’època del descobriment i els aspectes ocults de la més important empresa de la navegació de tots els temps: el descobriment d’Amèrica!
Mític. Gestió cultural

Per tastar: Per sucar xurros, ensaïmades o melindros, no hi ha res millor que una xocolata desfeta, i, si no, per què era considerat “l'aliment dels déus”? Històricament, Barcelona ha tingut, i encara té, una relació molt estreta amb la xocolata. Una relació que, més enllà dels museus, podem disfrutar en granges amb molta trajectòria com ara la Viader i La Pallaresa, al bell mig de la Ciutat.

MUSEU MARÍTIM
I continuem navegant per Barcelona… I no hi ha res millor que acabar la jornada en un marc impressionant: les Drassanes Reials de Barcelona, edifici on està situat el Museu Marítim de Barcelona i que constitueix un dels monuments històrics més importants de la construcció naval de la Mediterrània. El planejament de les instal·lacions va ser creat per Pere II el Gran a finals del segle XIII per poder disposar d’un espai per a la construcció i el manteniment de galeres exclusivament al servei de la corona, i per Pere III el Cerimoniós, que, a mitjan segle XIV, va ordenar construir un primer edifici, que va consistir en un seguit de pilars i arcs de dimensions menors de les de l’edifici actual. Ara, el museu ofereix exposicions temporals i un gran ventall d'activitats culturals a l’entorn de la cultura marítima.
Av. Drassanes, s/n. Barcelona
Tel. 933 429 920


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada