dimarts, 16 de desembre de 2014

Vic

La seva llarga història, present encara als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb la modernitat. La riquesa del seu patrimoni, que es posa de manifest en la qualitat dels seus museus, arxius i edificis històrics, és l'expressió d'una ciutat plena d'inquietuds cíviques, culturals i artístiques.


VISITA AL MERCAT 
Dissabte és dia de mercat a la plaça de Vic. El Mercadal, o plaça Major, és un dels espais més característics i dinàmics de la ciutat. És aquí on cada dimarts i dissabte té lloc el mercat setmanal. Aquest mateix emplaçament ha estat el del mercat des del segle IX, molt abans que es comencessin a construir les primeres cases que dibuixen la plaça tal com és actualment. Avui en dia hi podem trobar parades amb productes de la terra, flors, artesania i aus de corral, i també parades amb tot tipus de productes de roba i complements. Cada dimarts i dissabte el mercat de Vic s'omple de vida, atraient visitants de la comarca d'Osona i d'altres procedències. És el mercat més tradicional de Catalunya i, amb el temps, els vigatans han convertit el mercat en una festa.

Per tastar: El porc (llonganissa, embotits...), la tòfona negra, la ceba vigatana, el pa de pessic, la patata del bufet, el pa d'Osona..., els productes de la caça, la mel, els formatges (formatge blau...), els bolets, les mongetes del Collsacabra, els productes de l'horta..., són alguns dels protagonistes de les taules d’Osona.

PASSEIG PER VIC
A la tarda podeu fer un passeig guiat al centre històric amb una visita a la Catedral amb les pintures de Josep Maria Sert realitzades entre el 1939 i el 1945, que van esdevenir la principal i darrera obra de la seva vida. Visitareu també les col·leccions de romànic i gòtic català del Museu Episcopal. Coneixereu les muralles que Pere III al segle XIV va ordenar construir i que envoltaven tot el centre històric i constaven de 40 torres i 7 portals; actualment en resta una bona part a la rambla dels Montcada. Descobrireu el temple romà construït al segle II a la llavors ciutat d’Ausa i que va ser descobert el 1882 en derrocar el castell dels Montcada, que cobria el temple per complet. Aquest edifici presenta un estat magnífic després de la seva restauració i s’ha convertit en un dels emblemes de la ciutat.
Informació i inscripcions: Oficina de Turisme de Vic
Pl. del Pes, 1 (ajuntament)
Tel. 938 862 091
Horari: Cada dissabte, a les 5 de la tarda
Menors de 12 anys, gratuït
Es recomana fer reserva prèvia 


Cap comentari :

Publica un comentari