dilluns, 5 de gener de 2015

La Conca de Barberà

Una comarca de gran riquesa monumental i natural. El seu paisatge de vinya, blat i boscos inclou unes rutes i serveis que faciliten l’estada al viatger: turisme actiu, senderisme, gastronomia, allotjaments, museus, cellers...


MONTBLANC
Avui us recomanem una visita guiada a la vila de Montblanc. La història de Montblanc es remunta al 1163, quan Alfons I va atorgar la carta de població a Pere Berenguer. La ciutat va créixer i Montblanc es va convertir en una població important. És una bona mostra d'això el recinte emmurallat, format per 34 torres, de les quals avui queden 17. Segons la llegenda, la lluita entre sant Jordi i el drac va tenir lloc just davant d'aquestes muralles. Cal destacar també l'església de Santa Maria la Major, una impressionant església gòtica que va quedar incompleta a causa de la pesta negra. I no podem oblidar el call jueu, si ens endinsem en els carrers estrets del nucli antic. La visita comença a l'antiga església de Sant Francesc, els dissabtes i diumenges, a les 12 del migdia.
Tel. 977 861 733

Per tastar: La coca de Montblanc és una coca salada a base de conill rostit amb sofregit de ceba i tomàquet, amanida amb olives verdes trinxades i nous picades, farigola i coriandre. És ideal acompanyar-la de vi negre i les varietats de rosat trepat, macabeu i parellada de la zona.

PARATGE NATURAL DE POBLET
Situat als termes municipals de Vimbodí i Poblet i de l’Espluga de Francolí, és un espai de protecció especial molt lligat a la història del monestir de Poblet, ja que es troba dins del paratge. Aquest espai inclou el bosc de Poblet, un dels més ben conservats de les comarques tarragonines i on es troba l’única comunitat de roure reboll (Quercus pyrenaica) de Catalunya. La seva vegetació és molt variada i frondosa. Cal afegir-hi l’important llegat cultural i arquitectònic com són els pous de gel, les cases forestals i les antigues carboneres. Disposa de diverses àrees de lleure per gaudir en família d'aquest singular espai natural. Dins del paratge hi ha el monestir de Santa Maria de Poblet, joia de l’art medieval cistercenc i tomba dels comtes reis de l’antiga Corona d’Aragó i Catalunya.
Vimbodí i Poblet
Tel. 977 871 732 

Cap comentari :

Publica un comentari