dilluns, 12 de gener de 2015

L'Alt i el Baix Camp

L'Alt i el Baix Camp són dues comarques de grans contrastos que van des de la Mediterrània fins a les muntanyes dels extrems interiors. Hem seleccionat dues poblacions per conèixer i gaudir de llocs i paisatges molt especials.


ALCOVER, VILA BANDOLERA 
Descobriu la història i les curiositats de la vila d’Alcover, ben coneguda per la presència de bandolers als segles XVI i XVII. Seguint les pistes del bandoler alcoverenc Pere Voltor, intentarem trobar el tresor amagat en algun racó del poble. També visitarem el Museu Municipal d’Alcover, situat a la senyorial casa Batistó, i la sorprenent exposició Muntanyes de Prades fa 240 milions d’anys, amb la qual descobrirem com eren les muntanyes de Prades i els fòssils que hi han quedat de l’època del terciari: trobarem, a més de diverses espècies d'invertebrats, una important fauna de peixos i rèptils que es va desenvolupar en un lagoon, és a dir, un petit mar interior molt poc profund. Per acabar la nostra visita farem una reproducció del nostre “peix pedra”.
Tel. 638 027 366

Per tastar: El Baix Camp disposa d’una de les millors denominacions d'origen d'oli d'oliva, la DO Siurana. Una de les rutes oleoturístiques més boniques és la de la població de Riudecanyes. El protagonista d'aquesta ruta és l'oli d'oliva Verge Extra Escornalbou DO Siurana, elaborat en el mateix municipi, un oli que ha estat premiat en diferents ocasions i que s'ha convertit en un veritable tresor per a les nostres terres.

CASTELL MONESTIR D'ESCORNALBOU
Escornalbou ens endinsa en una època en què la burgesia va habilitar edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així, el 1911, Eduard Toda va comprar l'antic monestir de Sant Miquel d'Escornalbou i el va restaurar amb total llibertat. Fundat el 1153, el monestir va ser el centre de la baronia dels pobles de l’entorn. La visita ens permet conèixer l'ambient d'una casa benestant a principis del segle XX. A les diferents estances queden mostres de les col·leccions que havia reunit en els seus viatges Eduard Toda, que es va interessar especialment per l'antic Egipte. Enmig de la interpretació que Toda va donar al conjunt, s'entreveuen les restes del monestir, com ara l'església i el claustre, tot i que va convertir-lo en un jardí des d'on gaudir d'una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.
Carretera d'Escornalbou, s/n. Riudecanyes
Tel. 977 834 007
Horaris: 
De dimarts a diumenge, inclosos els festius:    
Del 16 de desembre al 28 de febrer: de 10.00 a 16.00 h
De l'1 de març al 31 de maig: de 10.00 a 17.30 h
De l'1 de juny al 30 de setembre: de 10.00 a 20.00 h.
De l'1 d'octubre al 15 de desembre: de 10.00 a 17.30 h
Més informació


Cap comentari :

Publica un comentari